ŽiviniceŠK Živinice:Iznenada preminuo Bilal Hrvić

ŠK Živinice:Iznenada preminuo Bilal Hrvić

šk živinice:iznenada preminuo bilal hrvić

Tužna vijest stigla nam je iz Šahovskog kluba Živinice.Juče, tokom održanog treninga, koji se organizuje svake subote, iznenada je preminuo šahista Bilal Hrvić.Bio je jedan od najboljih šahsta ŠK Živinice, kada su osvajali najznačajnija mjesta u FBiH i na državnim prvenstvima.Zajedno su ispisivali istroijske uspjehe Šahovskog kluba Živinice.

Veliki uspjesi Šahovskog kluba Živinice plod su temeljitih i redovnih priprema i riječ je o jednom od najorganizovanijih klubova na području Tuzlanskog kantona i šire, a svake subote aktivni članovi održavaju brzopotezne turnire, tako da tokom godine se održi preko 500 turnira.

Nažalost, juče nas je na takvom turniru zauvijek napustio Bilal Hrvić.Zajednički, sa ostalim članstvom, Bilal je ispisivao istoriju ŠK Živinice, a posebno ostaje upamćena 2017.godina,kada je održano XXIV ekipno prvenstvo Prve „A“ i „B“ lige Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, na kojem su Živiničani osvojili drugo mjesto i plasirali se u Prvu „A“ ligu FBiH.

Ovaj uspješni standardni član više puta bio je prvak kluba i jedan od najuspješnijih, te je svojim rezultatima na prvenstvima i raznim turnirima dao doprinos ukupnim uspjesima ŠK Živinice širom Bosne i Hercegovine.Više puta osvajao je prva mjesta u povodu Dana armije BiH, te povodom raznih memorijalnih turnira u gradu i šire.

Plemeniti lik Bilala Hrvića i njegovi uspjesi zauvijek će ostati u sjećanju članovima ŠK Živinice, a jedan od narednih turnira bit će posvećen u čast jednog od najboljih šahista grada.

Neka ti je laka zemlja dragi naš Bilale, a porodici iskreno saučešće!

www.zivinice.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img