back to top

Sloboda utakmicom u Maglaju završava polusezonu

Fudbaleri Slobode danas su na glavnom terenu stadiona Tušanj odradili posljednji trening pred najvažniju utakmicu u toku jesenjeg dijela sezone protiv BFK Simm Bau.

Današnji trening i rad crveno-crnih pratio je i prvi čovjek FK Sloboda Tuzla Senad Mujkanović, predsjednik Upravnog odbora koji se prije početka treninga obratio fudbalerima i stručnom štabu ističući važnost sutrašnje utakmice.

-Sutra je pred nama važna utakmica, možemo sigurno reći najvažnija u ovom dijelu sezone kojom možemo zaokružiti polusezonu s prvog mjesta na tabeli što je izuzetno važno za ostvarenje našeg konačnog cilja, a to je povratak u Premijer ligu BiH. Ponavljam da se od vas očekuje maksimalno zalaganje i beskompromisna borba na terenu za svaku loptu što je preduslov za dobar rezultat u Maglaju, poručio je predsjednik Mujkanović te dodao da se sve obaveze prema igračima i ostalim članovima FK Sloboda Tuzla redovno prate.

-Sve obaveze koje imamo prema igračima, uposlenicima i dobavljačima kontinuirano pratimo tako da smatram da su stečeni svi uslovi da ostvarimo pozitivan rezultat u sportskom segmentu i da polusezeonu završimo na prvom mjestu i uveliko sebi olakšamo posao u nastavku sezone na proljeće. Svjesni smo koliko je teško ostvariti pobjedu u svakoj utakmici, ali uz ispravan pristup, maksimalno zalaganje, izgaranje na terenu možemo doći do našeg konačnog cilja, ostvariti pobjedu i upisati važna tri boda prije odlaska na pauzu, zaključio je predsjednik Mujkanović.

U sklopu mini priprema za utakmicu u Maglaju, Zlatan Nalić i njegovi pomoćnici na raspolaganju su imali sve igrače osim Nermina Mujkića koji je odsutan zbog obaveza u mladoj reprezentaciji BiH koja danas u Larnaki igra kvalifikacionu utakmicu protiv Kipra.

-Sutra nas čeka teška utakmica na gostujućem terenu protiv ekipe koja posjeduje igrače koji svojom individualnom kvalitetom mogu uveliko utjecati na konačan rezultat. Spremali smo se za ovu utakmicu sa samo jednim ciljem, a to je da u Tuzlu donesemo tri boda i polusezonu završimo na prvoj poziciji koju držimo proteklih 14 kola, kazao je pomoćni trener FK Sloboda Tuzla, Darko Mitrović koji poziva navijače da dođu u Maglaj.

  • Kao što se to pokazalo ranije, navijači igraju veliku ulogu u igrama Slobode tako da pozivam naše navijače da dođu u Maglaj, da nas podrže, da budu naš 12 igrač i da zajedno ostvarimo pobjedu i u Tuzlu se vratimo sa nova tri boda.

Kada je u pitanju igrački kadar FK Sloboda Tuzla, nema kartoniranih igrača te svi igrači osim Mujkića u konkurenciji za sutrašnju utakmicu protiv BFK Simm Bau koja se igra na Gradskom stadionu u Maglaju s početkom u 13:30 sati.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU