02.12.2021
10 C
Tuzla

Sporazum o saradnji Ministarstva privrede TK i Ekonomskog fakulteta u Tuzli

-

Sporazum o saradnji u svrhu razmjene znanja i uspostave obrazovne, nauče i stručne saradnje potpisali su ministar privrede Tuzlanskog kantona Mevludin Hodžić i dekanesa Ekonomskog fakulteta u Tuzli Meldina Kokorović-Jukan.

Ministar Hodžić istaknuo je značaj ovog Sporazuma, te izrazio podršku zajedničkim aktivnostima koje mogu doprinijeti unapređenju znanja, te razvoju privrede i promociji privrednih potencijala na području Tuzlanskog kantona.

Sporazumom je omogućena saradnja u svrhu iznalaženja naučnih i praktičnih rješenja iz oblasti ekonomije i biznisa, organizacija i učešće na naučnim, stručnim i drugim skupovima.

Ovim je načinjen korak ka realizaciji zajedničkog naučno-stručnog istraživanja i izvođenja naučnih i stručnih projekata, podnošenja projektnih prijava na domaće i međunarodne naučne projekte, ostvarivanja razmjene nastavničkog – istraživačkog i ostalog profesionalnog osoblja u cilju sticanja novih iskustava i dostignuća kroz zajedničke aktivnosti.

Navodeći da će prva zajednička aktivnost biti i učešće na Sedmoj internacionalnoj naučnoj konferenciji „Ekonomija integracija“ – ICEI 2021dekanesa Kokorović-Jukan je  izrazila uvjerenje da će potpisivanje ovog Sporazuma unaprijediti dosadašnju saradnju.

Izraženo je uvjerenje da će uspostavljanje saradnje rezultirati podizanjem renomea ustanova i inicijalizaciju novih oblika saradnje – saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK.

TKT Fest: Pogledajte predstavu Münchhausen

Igranjem predstave “Medeja” u režiji Damira Altumbabića i produkciji Akademije dramskih umjetnosti Tuzla obilježena je treća noć XIX TKT Festivala, a nagradu za najbolju...

Brojni radari na putevima TK