Sporazum o saradnji Ministarstva privrede TK i Ekonomskog fakulteta u Tuzli

Sporazum o saradnji u svrhu razmjene znanja i uspostave obrazovne, nauče i stručne saradnje potpisali su ministar privrede Tuzlanskog kantona Mevludin Hodžić i dekanesa Ekonomskog fakulteta u Tuzli Meldina Kokorović-Jukan.

Ministar Hodžić istaknuo je značaj ovog Sporazuma, te izrazio podršku zajedničkim aktivnostima koje mogu doprinijeti unapređenju znanja, te razvoju privrede i promociji privrednih potencijala na području Tuzlanskog kantona.

Sporazumom je omogućena saradnja u svrhu iznalaženja naučnih i praktičnih rješenja iz oblasti ekonomije i biznisa, organizacija i učešće na naučnim, stručnim i drugim skupovima.

Ovim je načinjen korak ka realizaciji zajedničkog naučno-stručnog istraživanja i izvođenja naučnih i stručnih projekata, podnošenja projektnih prijava na domaće i međunarodne naučne projekte, ostvarivanja razmjene nastavničkog – istraživačkog i ostalog profesionalnog osoblja u cilju sticanja novih iskustava i dostignuća kroz zajedničke aktivnosti.

Navodeći da će prva zajednička aktivnost biti i učešće na Sedmoj internacionalnoj naučnoj konferenciji „Ekonomija integracija“ – ICEI 2021dekanesa Kokorović-Jukan je  izrazila uvjerenje da će potpisivanje ovog Sporazuma unaprijediti dosadašnju saradnju.

Izraženo je uvjerenje da će uspostavljanje saradnje rezultirati podizanjem renomea ustanova i inicijalizaciju novih oblika saradnje – saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU