Thursday, October 21, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiVijestiSrbija donirala 5.000 doza AstraZeneca vakcina Tuzlanskom kantonu

Srbija donirala 5.000 doza AstraZeneca vakcina Tuzlanskom kantonu

-

Srbija je poslala još jednu donaciju vakcina protiv koronavirusa u Bosnu i Hercegovinu, a ovaj put je riječ o 5.000 doza za Tuzlanski kanton.

Pomoćnik ministrice civilnih poslova BiH u sektoru za zdravstvo Dušan Kojić kazao je da u Tuzlanski kanton stiže nova podrška Srbije u vidu AstraZeneca vakcina. Isto je potvrdio i ministar zdravstva TK Božo Jurić koji naglašava da nema informacije o tome kada će doze stići u ovaj kanton s obzirom na to da moraju prvo proći kroz Ministarstvo civilnih poslova BiH.

“Vlada Republike Srbije je odobrila izravnu donaciju 5.000 doza vakcina protiv koronavirusa Vladi i građanima Tuzlanskog kantona. Bez obzira što se radi o donaciji za TK procedura uvoza mora ići preko Ministarstva civilnih poslova BiH. Tako da o vremenu dolaska i dalje distribucije u ovom momentu nemamo precizne informacije”, rekao je Kojić.

Srbija je i ranije slala donacije razlilitim nivoima u Bosni i Hercegovini. Prvo su stigle vakcine za Republiku Srpsku, a zatim i prve vakcine u FBiH koje je poslao Aleksandar Vučić. Nakon toga je poslato još 10.000 doza samo za Kanton Sarajevo, a sada su poslali i Tuzlanskom kantonu.

Osim donacija, svi državljani BiH i Sjeverne Makedonije se mogu besplatno vakcinisati u Srbiji, bez najave i na bilo kojem mjestu.

Klix.ba

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

Dječiji festival ‘Vezeni most’ otvoren u Tuzli

Međunarodni dječji festival "Vezeni most" danas je počeo u Tuzli, a u naredna tri dana publika će imati priliku uživati u bogatom programskom sadržaju. -...