back to top

Stanje na putevima u BiH

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po vlažnom kolovozu, dok na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na zaleđen kolovoz. Posebno izdvajamo dionice u jugozapadnoj i istočnoj Bosni.

Magla smanjuje vidljivost na području: Viteza, Banovića, Kalesije, Kladnja, Srebrenika, kao i na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Posjedovanje zimske opreme je obavezno.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

BIHAMK

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU