Sve službe zaštite i spašavanja u stanju maksimalne pripravnosti u Tuzli (VIDEO)

Nakon olujnog nevremena koje je u nedjelju u poslijepodnevnim satima zahvatilo Tuzlu, sve službe zaštite i spašavanja, kao i operativne službe, u vrlo kratkom vremenskom periodu, izašle su na teren i pristupile saniranju štete

U kasnim večernjim satima održan je i sastanak komandanta Štaba Civilne zaštite sa predstavnicima pomenutih službi, kako bi se sagledala situacija, informisalo o poduzetim aktivnostima na terenu, te kako bi se utvrdili daljnji koraci. Tokom radova na terenu na raspolaganju ekipama je bila na raspolaganju sva mehanizacija svih gradskih preduzeća i službi.

S obzirom na to da se i u danas očekuju padavine, sve službe zaštite i spašavanja, sve gradske službe i preduzeća bit će u stanju maksimalne pripravnosti do daljnjeg.

Zbog najavljenih padavina i sami građani bi trebali pregledati i očistiti odvode, ukloniti smeće, koje je, pokazalo se i u nedjelju, jedan od glavnih uzroka začepljenja kanala. (RTV7)

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU