back to top

Svečano obilježeno 40. godina umjetničkog rada Niaza Omerovića –

Sinoć je u Galeriji Bosansko kulturnog centra u Gračanici svečano obilježeno 40. godina umjetničkog rada našeg sugrađanina, akademskog slikara, književnika i publiciste Niaza Omerovića. On je za posjetitelje pripremio izložbu slika pod nazivom “Historija iluzija”. 

svečano obilježeno 40. godina umjetničkog rada niaza omerovića –

O Niazovom putu i načinu rada govorio je magistar Amil Omerović, izložbu je svečano otvorio gradonačelnik Nusret Helić, a na kraju se prisutnima obratio i sam autor Niaz Omerović.

svečano obilježeno 40. godina umjetničkog rada niaza omerovića –

Niaz Omerović (1955) je akademski slikar, književnik i publicista rođen u Gračanici. Autor je serije grafika o svom rodnom gradu (1984), te serije grafika „Zapisi o Herceg-Bosni“ (1991) i „Hronika“ o Bosni“ (1992.—1995). Također autor je više grafičkih mapa, dokumentarno-esejističkih filmova i ciklusa slika. Autor je knjiga: „Knjiga od praha i snova“, „Čekajući Mesiha“, „Trakat o zavjeri“ i „Đavo, mit i istina“. Član je Udruženja likovnih umjetnika BiH i Društva pisaca TK. Do sada je imao više od 30 samostalnih i kolektivnih izložbi.

svečano obilježeno 40. godina umjetničkog rada niaza omerovića –

Niaz Omerović, najavio je uskoro promociju njegove nove knjige “Jed i med”, a izložbu “Historija iluzija” možete pogledati u Galeriji BKC-a do 29. septembra. 2023. godine


radiogracanica.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU