Traži se hitno okončanje radova u tunelu Čaklovići u Tuzli

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona zatražilo je od JP „Ceste Federacije BiH“ što hitnije okončavanje radova na rekonstrukciji i sanaciji tunela Čaklovići na magistralnom putu M-4, dionica Simin Han 1 – Donje Caparde.

Vremensko probijanje rokova na rekonstrukciji i sanaciji tunela Čaklovići ima negativan uticaj kako na normalno odvijanje životnih aktivnosti građana Tuzlanskog kantona, tako i na privredna društva i kompletnu privredu koja koristi ovu magistralnu cestu, stoji u dokumentu upućenom JP „Ceste Federacije BiH“ kao investitoru radova.

Uzimajući u obzir značaj ove magistralne ceste za stanovnike i privredu Tuzlanskog kantona, istaknuto je, te da saobraćajnica predstavlja istočni ulaz u grad Tuzlu, iz resornog Ministarstva traže da se što hitnije okončaju radovi, jer su već sada vremenski rokovi za završetak radova značajno probijeni.

Radovi na rekonstrukciji i sanaciji tunela Čaklovići (T4-012-1) dionica Simin Han 1 – Donje Caparde, km 2+775, grad Tuzla, koji se vrše u okviru Projekta sanacije šteta nakon poplava i modernizacije cesta u Federacije Bosne i Hercegovine započeti su 29.03.2021. godine sa prvobitnim rokom za završetak radova do 15.09.2021. godine. Rješenjem Federalnog ministarstva prometa i komunikacija data je saglasnost izvođaču radova „Hering“ d.d. Široki Brijeg za izmjenu režima prometa na magistralnoj cesti M-4 Simin Han 1 – Donje Caparde (tunel Čaklovići) za vrijeme izvođenja radova u odobrenom periodu – saopšteno je.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU