Tuzla vijestiTušanj dobija novi savremeni travnjak

Tušanj dobija novi savremeni travnjak

Povećanje kvaliteta nogometa u Premijer ligi BiH

Gradski stadion Tušanj u Tuzli, stadion Pod Bijelim brijegom u Mostaru i gradski stadion u Banja Luci dobit će naljeto nove terene s hibridnom travom, potvrdio je predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković za Klix.ba.

-Oglašavanje-

Odluka o izboru stadiona donesena je na sjednici Izvršnog odbora NS BiH čime je pokrenuta realizacija obećanja koje je dao Zeljković nakon imenovanja na funkciju.

“Planiran je međunarodni tender odmah za svih 12 stadiona. Međutim, projekt će se izvoditi dinamikom tri stadiona po godini. Ove godine smo se odlučili na stadione u Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli. Za 2022. godinu ćemo praviti terene na nova tri stadiona, a koje će lokacije biti na rasporedu, odredit ćemo naknadno”, rekao nam je danas Zeljković.

Podsjetimo, predsjednik NS BiH se nedavno u švicarskom Montreuxu sastao s predsjednikom UEFA-e Aleksanderom Čeferinom te je najavio ovaj projekt.

“UEFA je prepoznala i podržala naš projekt izgradnje 12 terena s hibridnom travom te kao i do sada pokazala izuzetno razumijevanje za brojne izazove i probleme s kojima se suočavamo kao krovna nogometna organizacija u BiH. ”, istakao je Zeljković.

Vijest o izgradnji novih terena na stadionima bh. premijerligaša sigurno će obradovati sve ljubitelje nogometa u našoj državi jer se očekuje kako će savremeni travnjaci ujedno povećati kvalitet nogometa u BiH.

Popularno ovih dana