Wednesday, October 27, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiTuzla: Konkurs za izbor najboljih literarnih radova

Tuzla: Konkurs za izbor najboljih literarnih radova

-

Pozorište mladih Tuzle i Udruženje „Mladi Tuzle“ Tuzla u partnerstvu sa Srednjom „Savremeno-umjetničkom školom“ Tuzla raspisuju Konkurs za izbor najboljih literarnih radova učenika završnog razreda osnovnih škola Tuzlanskog kantona o temi „Škola mojih snova“

Na konkursu mogu učestvovati autori, učenice i učenici devetog razreda osnovnih škola Tuzlanskog kantona koji iskazuju interes za upis u Srednju „Savremeno-umjetničku školu“ Tuzla i žele se školovati za omladinskog lidera ili izvedbenog animatora dramske umjetnosti i edukacije.

Radovi se mogu dostaviti u svim literarnim izrazima (poezija, proza) s najviše 2000 karaktera kucanog teksta. Namjera nam je od budućih srednjoškolaca čuti potrebe, želje, nadanja, očekivanja i mišljenja o tome šta čini idealnu srednju školu?

Radovi se dostavljaju putem e-mail adresa: [email protected]@gmail.com

Učeničke radove mogu poslati učenici (autori), roditelji/staratelji ili osnovne škole Tuzlanskog kantona. U vrhu rada potrebno je napisati: ime i prezime autora, datum rođenja autora, kontakt autora, naziv škole i razred.

Rok za dostavljanje radova je 7.3.2021. godine. Kopije radova sa zaštićenim imenom će biti dostavljeni Komisiji za izbor najboljih radova koja radove pregleda pod šifrom.

Rezultati konkursa će biti objavljeni do 14.3.2021. godine na web i facebook stranici Srednje „Savremeno-umjetničke škole“ Tuzla. Svim autorima i školama koji pošalju radove bit će dodijeljene zahvalnice za učešće, a Komisija će proglasiti tri najbolja literarna rada i dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu uz sklapanje Ugovora o školovanju u školskoj 2021/22. godini.

Prva nagrada: 40% popusta na prvu godinu školovanja u Srednjoj „Savremeno-umjetničkoj školi“ Tuzla

Druga nagrada: 30% popusta na prvu godinu školovanja u Srednjoj „Savremeno-umjetničkoj školi“ Tuzla

Treća nagrada: 20% popusta na prvu godinu školovanja u Srednjoj „Savremeno-umjetničkoj školi“ Tuzla.

Dodatne informacije na:+ 387 61 36 56 00.Dobrodošli u školu kreativne (samo)spoznaje. www.sus.edu.ba

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

(VIDEO) Vijesti dana iz Tuzle i Tuzlanskog kantona

U nastavku pročitajte vijesti dana iz Tuzle i Tuzlanskog kantona...  Prema informacijama iz Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona trenutni broj vakcinisanih građana protiv koronavirusa...