Tuzla: Konkurs za izbor najboljih literarnih radova

Pozorište mladih Tuzle i Udruženje „Mladi Tuzle“ Tuzla u partnerstvu sa Srednjom „Savremeno-umjetničkom školom“ Tuzla raspisuju Konkurs za izbor najboljih literarnih radova učenika završnog razreda osnovnih škola Tuzlanskog kantona o temi „Škola mojih snova“

Na konkursu mogu učestvovati autori, učenice i učenici devetog razreda osnovnih škola Tuzlanskog kantona koji iskazuju interes za upis u Srednju „Savremeno-umjetničku školu“ Tuzla i žele se školovati za omladinskog lidera ili izvedbenog animatora dramske umjetnosti i edukacije.

Radovi se mogu dostaviti u svim literarnim izrazima (poezija, proza) s najviše 2000 karaktera kucanog teksta. Namjera nam je od budućih srednjoškolaca čuti potrebe, želje, nadanja, očekivanja i mišljenja o tome šta čini idealnu srednju školu?

Radovi se dostavljaju putem e-mail adresa: [email protected]@gmail.com

Učeničke radove mogu poslati učenici (autori), roditelji/staratelji ili osnovne škole Tuzlanskog kantona. U vrhu rada potrebno je napisati: ime i prezime autora, datum rođenja autora, kontakt autora, naziv škole i razred.

Rok za dostavljanje radova je 7.3.2021. godine. Kopije radova sa zaštićenim imenom će biti dostavljeni Komisiji za izbor najboljih radova koja radove pregleda pod šifrom.

Rezultati konkursa će biti objavljeni do 14.3.2021. godine na web i facebook stranici Srednje „Savremeno-umjetničke škole“ Tuzla. Svim autorima i školama koji pošalju radove bit će dodijeljene zahvalnice za učešće, a Komisija će proglasiti tri najbolja literarna rada i dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu uz sklapanje Ugovora o školovanju u školskoj 2021/22. godini.

Prva nagrada: 40% popusta na prvu godinu školovanja u Srednjoj „Savremeno-umjetničkoj školi“ Tuzla

Druga nagrada: 30% popusta na prvu godinu školovanja u Srednjoj „Savremeno-umjetničkoj školi“ Tuzla

Treća nagrada: 20% popusta na prvu godinu školovanja u Srednjoj „Savremeno-umjetničkoj školi“ Tuzla.

Dodatne informacije na:+ 387 61 36 56 00.Dobrodošli u školu kreativne (samo)spoznaje. www.sus.edu.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU