VijestiTuzla: Muškaracu koji je uzvikivao “Nož, žica Srebrenica”...

Tuzla: Muškaracu koji je uzvikivao “Nož, žica Srebrenica” prijeti zatvor

Tuzla – Muškaracu koji je uzvikivao “Nož, žica Srebrenica” prijeti zatvor od tri mjeseca do tri godine

Snimak zabilježen u naselju Stupine u Tuzli na kojem se čuje i vidi muškarac inicijala M.G. koji u večernjim satima s prozora u potkrovlju jedne od zgrada, glasno uzvikuje “nož, žica, Srebrenica” i druge uvredljive riječi, zgrozio je javnost.

Muškarac u Tuzli uzvikivao “Nož, žica Srebrenica”

Slučaj je prijavljen službenicima policije koji su izlaskom na lice mjesta utvrdili je da je iz stana u vlasništvu L. M., navedene uzvike i psovke upućivao M. G., koji zatim nije htio otvoriti vrata službenicima policije, kazala je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK-a za tuzlanski.ba.

Iz Uprave policije MUP-a TK potvrđeno je da je danas u službenim prostorijama Odjeljenja krim policije PU Tuzla ispitan M.G. nakon čega će nadležnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti upućen izvještaj.

“Događaj je okvalifikovan kao krivično djelo izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti iz člana 163. KZ FBFiH” – kazala je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK-a.

Krivični Zakon Federacije BiH za Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti propisao je kaznu zatvora od tri mjeseca do tri godine.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU