Wednesday, October 27, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiVijestiTuzla: Oslobođen policajac koji je uhapsio muža tužiteljice

Tuzla: Oslobođen policajac koji je uhapsio muža tužiteljice

-

Službenik Policijske stanice Istok Policijske uprave Tuzla Tarik Omerović i disciplinski je oslobođen Službenik Policijske stanice Istok Policijske uprave Tuzla Tarik Omerović i disciplinski je oslobođen nakon što je vraćen na posao po odluci Tužilaštva Posavskog kantona, potvrdila je za NAP advokatica Mirna Delalić. Ovim činom dokazano je da je odbrana mladog Omerovića sve vrijeme bila u pravu.

Ovaj policajac priveden je netom nakon što je u rutinskoj kontroli zaustavio Mujagu Begića, supruga Mirzete Begić, zamjenice glavnog tužioca Tužilaštva TK. U toku kontrole došlo je do narušavanja javnog reda i mira pa je Begić uhapšen. Omerović je radio na poslovima kontrole saobraćaja, a Begići su tvrdili kako je prekoračio svoje ovlasti.

Uslijedio je angažman Federalne uprave policije, tražen je pritvor za policajca, a slučaj je preuzelo Kantonalno tužilaštvo Posavskog kantona.

Omerović se odlukom Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona vratio na posao, ali se postavlja opravdano pitanje odgovornosti tužiteljice Mirzete Begić, koja je iskoristila svoje ovlasti, digla kompletnu “armadu”, tražila pritvor, da bi na kraju izgubila cijeli slučaj.

Omerović slovi za poštenog i uzornog policajca u Tuzlanskom kantonu pa je njegovo hapšenje mnoge iznenadilo.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

Širom TK radarske kontrole

Najavljeni radari na području Tuzlanskog kantona Na putevima u Bosni i Hercegovini, brzinu kretanja vozila u saobraćaju, osim stacioniranih, mjere i brojni nestacionirani radari. PU TUZLA...

Preminuo je Asmir Zulić