Tuzla: Projekat ‘Koraci nade u Panta rei Centru’

U prostorijama Udruženja građana ‘Koraci nade’ u Tuzli, u kojima se pružaju usluge djeci sa višestrukim smetnjama u razvoju, u petak su uposlenici Panta rei Centra Dženana Damadžić i Elvir Bijedić sa sa direktoricom Jasminom Krivošija dogovorili saradnju u realizaciji projekta pod nazivom ‘Koraci nade u Panta Rei centru’ koji započinje u novembru ove godine i koji će trajati do kraja 2024 godine.

Ciljevi projekta su kontinuirana finansijska podrška tokom narednih 14 mjeseci na način da će se dio sredstava od prihoda Panta Rei Centra usmjeravati na račun Centra ‘Koraci nade’. Na taj način svi korisnici usluga će direktno pomagati rad UG ‘Koraci nade’.

˝Pored konkretne finansijske potpore pružat ćemo i tehničku podršku u smislu zajedničkog rada sa kolegicama i kolegama fizioterapeutima koji rade u Centru Koraci nade sa djecom sa višestrukim smetnjama u radu na način da ćemo tretmane raditi kako u Centru tako i Panta Rei Centru, a sve u cilju ublažavanja simptoma i posljedica koje imaju djeca sa smetnjama u razvoju, a koji se odražavaju na sistemu za kretanje˝, istakao je Elvir Bijedić.

Panta Rei Centra će pružati profesionalnu podršku i roditeljima čija su djeca korisnici usluga UG ‘Koraci nade’ kao i uposlenicima Centra imajući u vidu izuzetno zahtjevan, kako životni ritam i obaveze, tako i posao koji ostavlja posljedice na njihovo psihofizičko zdravlje.

˝Ovim putem pozivamo sva društveno odgovorna pravna i fizička lica da posjete Centar Koraci nade i da daju podršku ovom jednom izuzetno značajnom i više nego humanom poslu koji ovi predani, hrabri i fantastični ljudi i profesionalci svakodnevno obavljaju. Stepen razvoja svakog društva se mjeri stepenom senzibiliteta istog tog društva prema njegovoj najranjivijoj populaciji˝, istakao je Bijedić.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU