Friday, October 22, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiVijestiTuzla: Uklonjen uvredljivi grafit koji skrnavi sjećanje na bol Srebrenice

Tuzla: Uklonjen uvredljivi grafit koji skrnavi sjećanje na bol Srebrenice

-

Tuzla: Brzom reakcijom mladih uklonjen uvredljivi grafit koji skrnavi sjećanje na bol Srebrenice

Danas je uočena uvredljiva poruka kreirana od strane nepoznatih vandala na platou ispred Univerzitetske dvorane koja je ispisana preko natpisa „SREBRENICA“ a sadržavala je poruku uvredljivog sadržaja koja je uznemirila javnost.

Po saznanju informacije aktivistkinje i aktivisti okupljeni oko „Karton revolucije“ su izašli na lice mjesta i izvršili uklanjanje uvredljivog grafita kao i vraćanje natpisa „SREBRENICA“ u prvobitno stanje.

  • Ovim putem u ime mladih građanki i građana Tuzle želimo poručiti svim takvim vandalima da u Tuzli postoje ljudi koji su u svakome trenutku spremni odgovoriti na bilo koju pojavu fašizma, stati u zaštitu žrtava, svetinja i odbraniti istinske tekovine antifašizma i patriotizma. Pozivamo nadležne organe da po službenoj dužnosti pokrenu postupak pronalaska nepoznatih počinioca ovog društveno neprihvatljivog čina. Živjela Bosna i Hercegovina, smrt fašizmu – poručili su mladi.
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

Dječiji festival ‘Vezeni most’ otvoren u Tuzli

Međunarodni dječji festival "Vezeni most" danas je počeo u Tuzli, a u naredna tri dana publika će imati priliku uživati u bogatom programskom sadržaju. -...