eNovostiTuzla vijestiTuzlak osuđen zbog...

Tuzlak osuđen zbog prijetnji smrću glavnoj tužiteljici Gordani Tadić

Pozivao je na napad i pucanj na glavnu tužiteljicu

Optuženi Ranko Petrović, rođen 1990. godine u Tuzli, u prisustvu odvjetnika je u potpunosti priznao krivnju za kazneno djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenog djela Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, za šta ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 25. septembra 2020. godine.

-Oglašavanje-

Optuženi je, naime,  priznao da je tijekom mjeseca marta 2019. godine, izjavama na internet portalu, uputio ozbiljne prijetnje glavnoj tužiteljici Gordani Tadić koja predstavlja i rukovodi Tužiteljstvom BiH i pod dvadesetčetvorosatnom je policijskom zaštitom. Pozivao je na napad i pucanj na glavnu tužiteljicu, što je kod nje izazvalo ozbiljan strah i uznemirenost.

Optuženi je prilikom sporazumnog priznanja uputio i izvinjenje zbog počinjenog nedjela te izrazio kajanje.

Sukladno sporazumu, za optuženog je predložena uvjetna kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije godine ponovno ne počini kazneno djelo, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Sukladno sporazumu, od optuženog će biti oduzeta sredstva korištena za izvršenje kaznenog djela uključujući računarsku opremu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU