back to top

U 23. kolu M-Tel Premijer lige BiH Željezničar dočekuje Tuzla City, a Sloboda gostuje kod Zrinjskog

23. kolo M-Tel Premijer lige BiH donosi nam šest utakmica za vikend, a ubjedljivo dva najuzbudljivija susreta su Zrinjski – Sloboda i Željezničar – Tuzla City.

Nakon iznenadnog poraza u Kupu BiH Željezničar će sigurno ovu utakmicu gledati kao priliku za osvetu. Stanje pri vrhu tabele je veoma usko, te će oba tima sigurno ući u ovu utakmicu sa željom da ostvare 3. boda. Pomoćni trener Željezničara je dao jasnu izjavu o stavu ekipe i njihovoj ćelji za pobjedom:

“Motiva sigurno neće nedostajati. Dolazi nam ekipa koja nas je savladala dva puta u tri dana. Red je na nama da im se pokušamo revanširat. Pritisak je na našim igračima pogotov nakon prošlog kola i načina na koji smo izgubili prošlu utakmicu. Cilj nam je da podignemo atmosferu i da u nedjelju sa pobjedom vratimo to samopouzdanje koje će nam biti bitno za nastavak sezone.”

m-tel premijer lige bih

Trener Tuzla City – a Nusref Musemić nada se da će Tuzla City nastaviti sa dobrom igrom:

“Tako je kako je treći put igramo u petnestak dana i vidjet ćemo. Potrudit ćemo da ostanemo na nivou igara koje smo do sada imali”

Utakmica Željezničar – Tuzla City igra se u nedjelju 21. marta, na Grbavici sa početkom u 17 sati.

Sloboda je gost Zrinjskog, a zanimljivo je da će novi šef struke crveno-crnih Mladen Žižović svoj debi na klupi Slobode imati upravo protiv bivšeg kluba.

Žižović je igrao za popularne Plemiće, te je bio njihov šef stručnog štaba. Uoči tog velikog izazova za Tuzlake poručio je da gostuju Zrinjskom koji je uvezao dva poraza i sigurno nije u dobrom ritmu.

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović je odlučan, te bez obzira na dva prethodna poraza očekuje iz ove utakmice tri vitalna boda:

“Imamo puno problema jasno je nemamo šta kriti, ali kao što sam govorio od samog početka nikada ne znate kad vreba prilika za dokazivenje. Momci koji će zamjeniti igrače koji nedostaju nastojat će opravdati povjerenje i jasno je da mi moramo uzeti tri boda i napravit ćemo sve što se toga tiče”.

Mladen Žižović sa druge strane svoju karijeru sa Slobodom želi da započne u dobrom svjetlu i da stabilizuje poziciju Slobode na tabeli:

“Pokušat ćemo da iskoristimo to njihovo moranje osvajanjem bodova, da se predstavimo u jednom dobrom svjetlu. Daćemo maksimum u ovom momentu i vidjećemo da li će nam to nešto donijeti. Ne idemo sa bijelom zastavom. Bitno je da su momci prihvatili određene zahtjeve i uslove. Pokazat će najveću moguću energiju koju imaju u ovom momentu i vidjećemo da li ćemo uspjeti da dođemo do, za nas vrlo bitnih bodova ili boda. Sve što osvojimo protiv ovih prvih šest ekipa bit će za nas bonus. Mi imamo jednu jedinu zadaću, a to je da ostavimo Slobodu u ligi”

u 23. kolu m-tel premijer lige bih željezničar dočekuje tuzla city, a sloboda gostuje kod zrinjskog

Utakmica Zrinjski – Sloboda igra u subotu, 20. marta, na stadionu pod Bijelim Brijegom sa početkom u 19 sati.

Pored ove dvije velike utakmice igraju još i Velež – Radnik, Borac – Mladost, Sarajevo – Krupa i Široki Brijeg – Olimpik.

Sudije koje će voditi utakmice u 23. kolu su:

Sarajevo – Krupa (Antoni Bandić – Grude)

Široki Brijeg – Olimpik (Sabrija Topalović – Zenica)

Velež – Radnik (Admir Musić – Sarajevo)

Borac – Mladost (Frano Jelić – Široki Brijeg)

Željezničar – Tuzla City (Aleksandar Njegomirović – Prnjavor)

Zrinjski – Sloboda (Dražen Marić – Bijeljina)

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU