eNovostiTuzla vijestiU Mostaru i...

U Mostaru i Tuzli oduzete cigarete i duhan u vrijednosti 60. 000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH proveli su dvije odvojene akcije na mostarskom i tuzlanskom području. Tom prilikom privremeno su oduzeli rezani duhan i cigarete. Ukupna tržišna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na oko 60.000 KM.

U skladu sa operativnim planom “Iznenađenje” službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaje u saradnji sa službenicima PU Mostar, u mjestu Ortiješ, na putnom pravcu Buna – Mostar prilikom kontrole putničkog motornog vozilo, pronašli su 1.660 paklica cigareta.

-Oglašavanje-

Radilo se o cigaretama bez akciznih markica, različitih robnih marki, namijenjenih za dalju prodaju. Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 10.000 KM.

U drugoj operativnoj aktivnosti službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja na području RC Tuzla uočili su vozilo u kojem se nalazila veća količina sitno rezanog duhana namjenjenog za daljnu distribuciju i prometovanje na području Tuzlanskog kantona, piše klix.ba.

Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 250 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica, koji je privremeno oduzet, kao i putničko motorno vozilo koje je korišteno za prevoz sitno rezanog duhana. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe je 50.000 KM.

Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

DRUGI UPRAVO ČITAJU