Tuzla vijesti TK iz minute u minutuU TK lagani pad broja novozaraženih koronavirusom (VIDEO)

U TK lagani pad broja novozaraženih koronavirusom (VIDEO)

Epidemiološka situacija u TK je zasad stabilna sa blagim poboljšanjem što se tiče broja novozaraženih koronavirusom

Iako se broj hospitaliziranih zadržava na visokom nivou i tu su primjetna blaga poboljšanja – navodi direktor UKC -a Tuzla i dodaje da je tzv. pandemijski plato iza nas prvenstveno zahvaljujući propisanim higijensko – epidemiološkim mjerama i pridržavanju istih.

U posljednje dvije sedmice, broj novozaraženih koronavirusom u Tuzlanskom kantonu se smanjuje. Trenutno se evidentira do 27 posto novozaraženih u odnosu na broj uzetih uzoraka za analizu dok je, do prije pomenutog perioda, taj procenat iznosio 36 posto. Jedan dan u laboratoriji UKC -a Tuzla taj procenat je dostigao čak 45 posto. Tako loš bilans gdje je svaki drugi testirani pacijent bio i zaražen koronavirusom je iza nas – navodi Vahid Jusufović, direktor UKC -a Tuzla.

Blaži pad desio se i u broju hospitaliziranih pa ih je oko 6 posto manje s tim da je tendencija da se taj broj i dalje smanjuje – dodaje Jusufović i ističe kako trenutno u svim covid bolnicama i bolničkim odjeljenjima UKC -a Tuzla imaju na raspolaganju 70 slobodnih kreveta. Direktor ovog centra zaključuje da je epidemiološka situacija zasad stabilna sa blagim poboljšanjem.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU