Sunday, October 24, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiU TK lagani pad broja novozaraženih koronavirusom (VIDEO)

U TK lagani pad broja novozaraženih koronavirusom (VIDEO)

-

Epidemiološka situacija u TK je zasad stabilna sa blagim poboljšanjem što se tiče broja novozaraženih koronavirusom

Iako se broj hospitaliziranih zadržava na visokom nivou i tu su primjetna blaga poboljšanja – navodi direktor UKC -a Tuzla i dodaje da je tzv. pandemijski plato iza nas prvenstveno zahvaljujući propisanim higijensko – epidemiološkim mjerama i pridržavanju istih.

U posljednje dvije sedmice, broj novozaraženih koronavirusom u Tuzlanskom kantonu se smanjuje. Trenutno se evidentira do 27 posto novozaraženih u odnosu na broj uzetih uzoraka za analizu dok je, do prije pomenutog perioda, taj procenat iznosio 36 posto. Jedan dan u laboratoriji UKC -a Tuzla taj procenat je dostigao čak 45 posto. Tako loš bilans gdje je svaki drugi testirani pacijent bio i zaražen koronavirusom je iza nas – navodi Vahid Jusufović, direktor UKC -a Tuzla.

Blaži pad desio se i u broju hospitaliziranih pa ih je oko 6 posto manje s tim da je tendencija da se taj broj i dalje smanjuje – dodaje Jusufović i ističe kako trenutno u svim covid bolnicama i bolničkim odjeljenjima UKC -a Tuzla imaju na raspolaganju 70 slobodnih kreveta. Direktor ovog centra zaključuje da je epidemiološka situacija zasad stabilna sa blagim poboljšanjem.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

poliklinika-diva

Poliklinika Diva – Stručnost iznad svega

Ako tražite stručnjake za estetsku i lasersku medicinu, onda je Poliklinika Diva pravo mjesto za vas. Dovoljno je reći da su u vrijeme kada...