Sunday, October 24, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiU TK stiglo 1000 doza vakcina protiv COVID-a 19

U TK stiglo 1000 doza vakcina protiv COVID-a 19

-

Vakcine AstraZeneca namijenjene uposlenicima zdravstvenih ustanova sa područja Tuzlanskog kantona, stigle su danas u Zavod za javno zdravstvo TK iz kontingenta donacije Republike Srbije – potvrdila je direktorica Zavoda za javno zdravstvo TK Majda Sarihodžić.

Na područje TK došlo je 1000 doza vakcina koje će sutra biti distribuirane ka svim zdravstvenim ustanovama, koje su prijavile svoje uposlenike koji žele da se vakcinišu.

Vakcine će distribuirati Zavod za javno zdravstvo ka svim zdravstvenim ustanovama, nakon čega će one započeti vakcinaciju.

Distribucija će, pojašnjava Sarihodžić, ići prema broju osoba koje su se prijavile u odnosu na broj doza vakcina koje su stigle.

-Prvih 1000 doza su za prvu vakcinaciju protiv Covida 19, a u međuvremenu smo dobili i pisanu potvrdu od Ministarstva civilnih poslova, koje je komuniciralo sa Vladom Republike Srbije, da će u roku do 12 nedjelja, koliko je razmak između dvije doze, ispostaviti i drugu dozu vakcina, tako da će se moći obaviti i revakcinacija – pojasnila je Sarihodžić.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

Planirana isključenja elektične energije za nedjelju

Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži u nedjelju će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom na području: Grada Srebrenika u naseljima: Ćehaje, Ježinac,...