eNovostiTuzla vijestiU Tuzli brojni...

U Tuzli brojni problemi nakon kišnog nevremena

Prema izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite obilne kišne padavine koje su zahvatile područje Tuzle prouzrokovale su brojne nevolje na području grada

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,62 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). U odnosu na mjerenje juče vodostaj je viši za 2 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 6,0 m3/s.

-Oglašavanje-

Uslijed jakog nevremna na području Grada Tuzla došlo je do izlijevanja lokalnih vodotoka na području više mjesnih zajednica.

U MZ Dokanj kod škole poplavljen i oštećen lokalni put. U naselju Hidani došlo je do zakrčenja lokalnog puta uslijed nanošenja veće količine zemlje i mulja iz lokalnog vodotoka. U naselju Gornji Brđani do broja 17 došlo je do urušavanja lokalnog puta. U MZ Brešike do broja 1 došlo je do urušavanja pomoćnog objekta i oštećenja stambenog objekta uslijed bujične poplave. U naslju Gornji Čaklovići kod tunela voda je odnijela lokalni put u dužini od cca 200 metara. U naselju Kosci, zaseok Nikići, voda je oštetila lokalni put u dužini od cca 500 metara.

Predstavnici službe civilne zaštite Grada Tuzla su izašli na teren radi utvrđivanja stanja i procijene štete. (Foto: RTV7)

DRUGI UPRAVO ČITAJU