18.01.2022
10 C
Tuzla

Umrla je Emina, majka četvero djece, među zidovima koje progrizaju štakori

-

Ta porodica živi u nehumanim uslovima, u maloj trošnoj kući koja više liči na baraku nego na objekt dostojan života jednog čovjeka.

Feraget je tada govorila da je, zajedno sa još nekoliko žena, pokrenula humanitarnu akciju pomoći ovoj porodici, čiji se trošni dom nalazi u općini Stari Grad u Sarajevu.

Humanitarna akcija je doživjela veliki odziv te su Emini i njenoj djeci dostavljene osnovne kućne potrepštine.

Ali, nažalost, Aida Feraget je sinoć objavila tužnu i emotivnu poruku, u kojoj je s javnošću podijelila da je hrabra majka Emina preminula.

– Umrla je Emina, umrla je mama četvero djece, punoljetne i maloljetne. Bez primanja. Zbog bolesti, ne zbog lijenosti. Umrla je u komi koja je trajala nekoliko dana. Umrla je ne dočekavši suh pod, struju čiji napon ne varira, umrla je među zidovima koje progrizaju štakori. Njen sin Amar kaže da je Hitna dolazila dva puta i da su oba puta rekli da joj ne mogu pomoći.

Mogla je bar biti odvezena u bolnicu da tamo umre, a ne na rukama svoje djece. Znam da je Emina na boljem mjestu, ali njena djeca i dalje žive u onoj truleži, osjećam se kao da sam je izdala – napisala je Aida Feraget na svom Facebook profilu.

Preminula je Husrefija Džaka

U dubokoj tuzi obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je naša voljena Džaka (rođ.Ahmedbegović) Husrefija 1947 - 2022 preminula u nedjelju, 16.01.2022. godine u...