Sunday, October 24, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiUNTZ: Nesmetano organizovati klinički staž za studente

UNTZ: Nesmetano organizovati klinički staž za studente

-

UNTZ: Nesmetano organizovati klinički staž za studente

Na incijativu Univerziteta u Tuzli, dana 27.01.2021. godine na Univerzitetu u Tuzli održan je sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici JZU Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, JZNU Dom zdravlja Tuzla, Zavoda za javno zdravstvo TK, Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, Medicinskog fakulteta, Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli, asocijacije studenata “Medicus”, ministar zdravstva Tuzlanskog kantona, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, te Univerzitet kao organizator.

Cilj i predmet ovog sastanka bilo je urgentno rješavanje pitanja nesmetane realizacije praktične nastave i kliničkog staža studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli u zdravstvenim ustanovama kao nastavnim bazama radi sticanja praktičnih vještina kao obavezni dio nastavnog procesa na Univerzitetu u Tuzli.

untz
UNTZ: Nesmetano organizovati klinički staž za studente 2

U cilju prevazilaženja ove problematike a uvažavajući primjenu propisanih epidemioloških mjera postignut je dogovor da će se nesmetano organizovati klinički staž, a da će se pitanje načina organizacije nastave u Ljetnom semestru akademske 2020./21. godine dogovoriti prije početka nastave te bliže definisati realizacija iste u koordinaciji sa Kriznim štabom Ministarstva zdravstva TK-a.

U drugom dijelu sastanka održanog između predstavnika JZU Univerzitetskog kliničkog centra i menadžmenta Univerziteta u Tuzli, razgovoralo se o potrebi da se u što skorije vrijeme pristupi zaključivanju ugovora o regulisanju međusobnih prava i obaveza u vezi izvođenja nastave i obavljanja naučno – istraživačkog rada.

Univerzitet u Tuzli

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

poliklinika-diva

Poliklinika Diva – Stručnost iznad svega

Ako tražite stručnjake za estetsku i lasersku medicinu, onda je Poliklinika Diva pravo mjesto za vas. Dovoljno je reći da su u vrijeme kada...