back to top

Uprava policije MUP TK-a/SKP: Pronađena opojna droga, jedna osoba uhapšena

Jedna osoba je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Dana, 03.04.2024.godine na području grada Tuzla, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Odsjek za kriminalističku tehniku, forenziku i kdz su radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, a postupajući pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, te po naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi I.I. (1999) iz Tuzle.

Prilikom pretresanja, pronađeno je i oduzeto oko 110 grama bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, upakovano u prozirnu pvc vrećicu i digitalna vaga za precizno mjerenje, dok je licu I.I. po nalogu dežurnog tužioca oduzeta sloboda i isti je priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon kompletiranja predmeta i izvršenog vještačenja oduzete materije I.I. će uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje nadležno postupanje.

uprava policije mup tk-a/skp: pronađena opojna droga, jedna osoba uhapšena
Uprava policije MUP TK-a/SKP: Pronađena opojna droga, jedna osoba uhapšena
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU