Tuzla(Video) Održan seminar za profesore građevinsko – geodetske...

(Video) Održan seminar za profesore građevinsko – geodetske struke | .

Profesori građevinsko – geodetske struke u srednjim školama na području Tuzlanskog kantona učestvovali su na tradicionalnom seminaru u organizaciji Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona. 

Energetska efikasnost, lasersko skeniranje, dizajn i razvoj proizvoda samo su neke od tema seminara. Pored stručnih tema, razgovaralo se i o mentalnom zdravlju. Priliku da profesorima predstavi ovu temu imala je Emira Hamidović, diplomirani pedagog i psihlog. Istaknuto je da su profesori često stavljeni po strani kada je u pitanju mentalno zdravlje i da bi prije svega oni trebali biti mentalno sposobni kako bi u učeniciima pomogli.

Od početka realizacije seminara, još od 2010.godine podršku pri realizaciji pruža i Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona.  Zlatko  Ibrišimović, savjetnik za srednje stručno obrazovanje, smatra da nova znanja i vještine koje se usvoje na ovakvim seminarima itekako doprinose kvalitetu u radu nastavnika.

Na području Tuzlanskog kantona još uvijek je u toku zimski raspust, a dok učenici odmaraju oko 50 profesora uzelo je učešće na seminaru građevinsko-geodetske struke na području Tuzlanskog kantona. Svoja znanja će prenositi na buduće mlade generacije, a prema riječima direktora  Kadrije  Ibiševića,  Građevinsko-geodetska škola Tuzla broji značajan porast broja učenika.

(.)


rtv7.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU