back to top

(VIDEO) U Tuzli održana informativna radionica o IMPAKT akceleratoru na području TK

U svrhu adekvatnog informisanja o programu, Investicijska fondacija Impakt i Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona organizirali su prezentaciju IMPAKT Akcelerator u Tuzli.

Podsjećamo, kao rezultat saradnje Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona i Investicijske fondacije Impakt objavljen je 03. novembra 2023. godine Javni poziv za učešće u IMPAKT akceleratoru na području Tuzlanskog kantona.

Program je namijenjen obrtnicima i privrednim društvima registrovanim između 12 i 42 mjeseca na području Tuzlanskog kantona, a ovaj program akceleracije biznisa s ciljem ubrzanog razvoja sastoji se iz sljedećih komponenti:

  1. Poslovna obuka fokusirana na unapređenje poduzetničkih i menadžerskih vještina poduzetnika.
  2. Mentorstvo, koje će se realizirati grupno i individualno u skladu sa procijenjenim potrebama, a mogu uključivati teme poput digitalizacije, certifikacije, e-commerc-a, dizajn i redizajn, analiza i razvoj tržišta, zelena ekonomija i slično.
  3. Priprema i realizacija prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova.
  4. Profesionalne poslovne usluge, koje će rezultirati konkretnim vidovima podrške i alatima za učesnike programa, a u skladu sa definisanim potrebama što može uključivati, ali nije ograničeno na izradu web stranice, izradu marketing strategija, dizajn i redizajn proizvoda, i sl.
  5. Umrežavanje, koje obuhvata organizaciju networking evenata, podršku u povezivanju sa potencijalnim partnerima (dobavljačima, klijentima, donatorima, sponzorima, investitorima i sl).
  6. Dodjela bespovratne finansijske podrške u iznosu do 19.999,99 KM za pozitivno ocijenjene poslovne

()

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU