eNovostiTuzla vijestiVIJESTI DANA /...

VIJESTI DANA / Smanjen broj migranata u Tuzlanskom kantonu

Broj migranata u Tuzlanskom kantonu je u zimskom periodu smanjen.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/1595296974191210

U svim osnovnim i srednjim školama na području TK, nastava u drugom polugodištu neće početi 29. januara kako je prvobitno planirano, već 1. Februara.  Nastava će biti organizirana u skladu sa preporukama Kriznog štaba Federalnog i Kantonalnog ministarstva zdravstva, a sve u cilju smanjenja mogućnosti zaraze koronavirusom.  Novina je da će časovi biti produženi sa trideset na četrdeset minuta.

-Oglašavanje-

Broj migranata u Tuzlanskom kantonu je u zimskom periodu smanjen. U periodu oktobar-decembar 2020. godine nevladine organizacije su registrovale nešto više od 160 maloljetnika bez pratnje i preko 30 porodica sa djecom. Dok godinama traje prebacivanje odgovornosti, slike promrzlih migranata i dalje svjedoče humanitarnoj krizi.

U Rektoratu Univerziteta u Tuzli održan sastanak na temu održavanja vježbi i kliničkog staža za studente Medicinskog fakulteta ovog Univerziteta. Prisutni su iskazali spremnost da praktična nastava krene u ljetnom semestru s posebnim naglaskom da klinički staž ne smije i neće biti doveden u pitanje, o čemu će se detaljno usaglasiti u narednim danima, potvrđeno je iz  Vijeća studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli. 

DRUGI UPRAVO ČITAJU