1.8 C
Tuzla

VIJESTI DANA / Smanjen broj migranata u Tuzlanskom kantonu

-

Broj migranata u Tuzlanskom kantonu je u zimskom periodu smanjen.

U svim osnovnim i srednjim školama na području TK, nastava u drugom polugodištu neće početi 29. januara kako je prvobitno planirano, već 1. Februara.  Nastava će biti organizirana u skladu sa preporukama Kriznog štaba Federalnog i Kantonalnog ministarstva zdravstva, a sve u cilju smanjenja mogućnosti zaraze koronavirusom.  Novina je da će časovi biti produženi sa trideset na četrdeset minuta.

Broj migranata u Tuzlanskom kantonu je u zimskom periodu smanjen. U periodu oktobar-decembar 2020. godine nevladine organizacije su registrovale nešto više od 160 maloljetnika bez pratnje i preko 30 porodica sa djecom. Dok godinama traje prebacivanje odgovornosti, slike promrzlih migranata i dalje svjedoče humanitarnoj krizi.

U Rektoratu Univerziteta u Tuzli održan sastanak na temu održavanja vježbi i kliničkog staža za studente Medicinskog fakulteta ovog Univerziteta. Prisutni su iskazali spremnost da praktična nastava krene u ljetnom semestru s posebnim naglaskom da klinički staž ne smije i neće biti doveden u pitanje, o čemu će se detaljno usaglasiti u narednim danima, potvrđeno je iz  Vijeća studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli. 

VIJESTI DANA / Smanjen broj migranata u Tuzlanskom kantonu
eNovosti.ba Tuzlahttp://eNovosti.ba
eNovosti.ba je Tzlanski portal osnovan 2020. godine. Na našem sajtu možete čitati najnovije informacije iz Tuzle te mnogobrojne zanimljivosti vezane za Tuzlu i okolne gradove.
0 0 Glas
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Podijeli članak

Najnovije

Popularne kategorije

0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x