18.01.2022
10 C
Tuzla

VIJESTI DANA / Smrtno stradao pješak, bez ovjere zdravstvenih legitimacija…

-

Na magistralnom putu Tuzla-Orašje, u mjestu Dobrnja, jutros se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba. U nesreći su učestvovali putničko motorno vozilo i pješak, muškarac starije životne dobi, potvrđeno je iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Zbog trenutne epidemiološke situacije s korona virusom i stvaranja gužvi u poslovnicima Zavoda zdravstvenog osiguranja TK, ova institucija odlučila je osloboditi određene kategorije ovjere zdravstvenih legitimacija. Prvenstveno se to odnosi na penzionere, kojima je odlukom Zavoda do kraja marta omogućeno korištenje usluga u zdravstvenim ustanovama, bez da imaju ovjerene legitimacije.

Danas se obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Tim povodom, delegacija Grada Tuzle i Jevrejske opštine Tuzla je danas su položile cvijeće pred spomenik “Suza” u Tuzli, Ulica Turalibegova bb. Istim povodom, danas su u Memorijalnom centru Srebrenica, Žrtve genocida u Srebrenici i članovi tima Memorijalnog centra zapalili šest svijeća u znak sjećanja na šest miliona ubijenih Jevreja u holokaustu.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/1127159274374446

Preminula je Husrefija Džaka

U dubokoj tuzi obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je naša voljena Džaka (rođ.Ahmedbegović) Husrefija 1947 - 2022 preminula u nedjelju, 16.01.2022. godine u...