Tuzla vijesti TK iz minute u minutuVive žene: Zahvalnica za lični doprinos gradonačelniku Tuzle

Vive žene: Zahvalnica za lični doprinos gradonačelniku Tuzle

Udruženje građana Vive žene Tuzla, danas je uručilo zahvalnicu gradonačelniku Tuzle, Jasminu Imamoviću, za dugogodišnji lični angažman i podršku udruženju, odnosno ženama i djeci koji trpe nasilje u porodici

Gradonačelnik Imamović se zahvalio na uručenoj zahvalnici i naglasio da je nasilje u porodici za svaku osudu, te da je veoma važno da postoji Sigurna kuća kao utočiste majkama s djecom, gdje se mogu skloniti od nasilnika.

Predsjednica Udruženja Vive žene Jasna Zečević, je napomenula, da su uspješno završili nekoliko projekata, a da bi njihov dalji rad bio upitan, da Gradska uprava i Gradsko vijeće nisu i ove godine u Budžetu izdvojili sredstva od 45.000 KM za podršku Sigurnoj kući Vive žene.

„Danas smo kao predstavnici udruženja građana Vive žene i Sigurne kuće Vive žene došle da uručimo zahvalnicu našem gradonačelniku Jasminu Imamoviću i Gradu Tuzli, ali zahvalnicu nismo naslovili na „gradonačelnik“ nego na Jasmin Imamović lično, s obzirom da nas Grad Tuzla podržava već tri godine, ali računamo i prije toga, prije nego što smo ušli u budžet Grada Tuzle. Kad je bio načelnik on je nas podržavao na neki drugi način u materijalnim donacijama za Sigurnu kuću, tako da smo ovaj put neko svoje poštovanje prema osobi koju on predstavlja kao licu Jasmin Imamović željeli baš njemu da se zahvalimo na ličnom nivou u ime naših korisnica Sigurne kuće, jer da nema Gradske uprave i da nema Gradskog vijeća i gradonačelnika i da nemamo ova sredstva koja su izdvojili ove godine, a prošle godine povećali u toku pandemije, ona sad iznose 45.000 KM, mi zaista ne bi imali niti sigurnost niti stabilnost koju trebamo pružiti našim korisnicama i zbog toga izražavamo veoma duboko poštovanje za ovu podršku“, izjavila je Jasna Zečević, predsjednica Udruženja.

Zahvalivši se na zahvalnici, te, prije svega, na radu udruženja Vive žene i Sigurne kuće gradonačelnik je istakao: „Trebamo imati socijalnu osjetljivost, trebamo imati empatiju i kao društvo i kao cijelo društvo ovog grada boriti se protiv nasilja u porodici, prevenirati to nasilje. Nasilje u porodici je nesreća, ali je nama sreća da mi imamo Vive žene, organizaciju koju gospođa Jasna Zečević vodi, organizaciju dovedenu, kada je u pitanju nevladin sektor, do savršenstva. Sarađujemo sa mnogim nevladinim organizacijama i imamo tu sreću da Vive žene, Jasna Zečević i njen tim idu u preveniranje i borbu protiv nasilja u porodici i da oni imaju inicijativu. Oni su imali inicijativu za Sigurnu kuću, a mi smo tu inicijativu podržali i mi ćemo nastaviti davati takvu podršku jer moramo zaštititi žrtve nasilja u porodici, a nažalost nasilja u porodici ima.“

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU