Vlada TK: 653.000 KM za pomoć hotelijerstvu i ugostiteljstvu (VIDEO)

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Odluku o davanju saglasnosti na Odluku Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK o odobravanju sredstava pomoći privrednim subjektima u djelatnosti hotelijerstva i ugostiteljstva sa Konačnom listom fizičkih i pravnih lica kojima je odobrena refundacija sredstava.

Riječ je o sredstvima u ukupnom iznosu od oko 653.000 KM na ime refundacije uplaćenih poreza i doprinosa na plaću i iz plaće zaposlenika za januar 2021. godine, privrednim subjektima u djelatnosti hotelijerstva i ugostiteljstva sa područje TK, koji se nakon okončanog postupka po Javnom pozivu za dodjelu sredstava pomoći privrednim subjektima nalaze na konačnoj listi fizičkih i pravnih lica kojima je odobrena refundacija sredstava.

Ministar trgovine, saobraćaja i turizma TK Hamza Bešić kazao je na konferenciji za medije da se na javni poziv javilo 396 aplikanata od čega su 23 pravna lica bez poslovnih jedinica i 56 sa 106 poslovnih jedinica.

Po njegovim riječima, sredstva će biti korištena za refundaciju poreza i doprinosa na platu zaposelnika u djelatnostima hotelijerstva i ugostiteljstva, prema određenim šiframa djelatnosti, a u cilju pomoći privrednim subjektima u saniranju ekonomskih šteta izazvanih epidemijom COVID-19.

Za ove namjene iz Budžeta TK izdvojeno je 333.000 KM, čime je obuhvaćeno 1.037 radnika.

Kada su u potanju fizička lica i obrti iznos odobrenih sredstava  je 320.000 KM, čime je obuhvaćeno 1.059 radnika, a na javni poziv je prijavljeno 275 aplikanata.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU