VijestiVlada TK: 653.000 KM za pomoć hotelijerstvu i...

Vlada TK: 653.000 KM za pomoć hotelijerstvu i ugostiteljstvu (VIDEO)

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Odluku o davanju saglasnosti na Odluku Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK o odobravanju sredstava pomoći privrednim subjektima u djelatnosti hotelijerstva i ugostiteljstva sa Konačnom listom fizičkih i pravnih lica kojima je odobrena refundacija sredstava.

Riječ je o sredstvima u ukupnom iznosu od oko 653.000 KM na ime refundacije uplaćenih poreza i doprinosa na plaću i iz plaće zaposlenika za januar 2021. godine, privrednim subjektima u djelatnosti hotelijerstva i ugostiteljstva sa područje TK, koji se nakon okončanog postupka po Javnom pozivu za dodjelu sredstava pomoći privrednim subjektima nalaze na konačnoj listi fizičkih i pravnih lica kojima je odobrena refundacija sredstava.

Ministar trgovine, saobraćaja i turizma TK Hamza Bešić kazao je na konferenciji za medije da se na javni poziv javilo 396 aplikanata od čega su 23 pravna lica bez poslovnih jedinica i 56 sa 106 poslovnih jedinica.

Po njegovim riječima, sredstva će biti korištena za refundaciju poreza i doprinosa na platu zaposelnika u djelatnostima hotelijerstva i ugostiteljstva, prema određenim šiframa djelatnosti, a u cilju pomoći privrednim subjektima u saniranju ekonomskih šteta izazvanih epidemijom COVID-19.

Za ove namjene iz Budžeta TK izdvojeno je 333.000 KM, čime je obuhvaćeno 1.037 radnika.

Kada su u potanju fizička lica i obrti iznos odobrenih sredstava  je 320.000 KM, čime je obuhvaćeno 1.059 radnika, a na javni poziv je prijavljeno 275 aplikanata.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

DRUGI UPRAVO ČITAJU