Vlada TK: Preko 850.000 KM za podršku tjelesnoj kulturi i sportu (VIDEO)

Vlada Tuzlanskog kantona  danas je utvrdila uslove, kriterije i postupak za raspodjelu sredstava sa potrošačke jedinice Tjelesna kultura i sport za 2021. godinu.

Budžetom TK za ove namjene je predviđeno ukupno 855.000 KM. Donošenjem ove odluke stvoreni su uslovi za raspisivanje javnih poziva koji su planirani za kraj maja, kada će sportske organizacije i sportisti moći podnijeti  prijave.

Sve što je uočeno kao nedostatak prilikom prošlogodišnje realizacije programa podrške, uvršteno je u Odluku za 2021. godinu, čime je dodatno poboljšan kvalitet realizacije sredstava u oblasti sporta.

– S obzirom na to, da su kriteriji ove godine drugačiji, važno je da potencijalni aplikanti budu pažljivi prilikom prijavljivanja kako bi njihove prijave bile potpune, kazala je pomoćnica ministra za sport u ministarstvu za mlade, kulturu i sport TK, Lejla Elezović, najavivši  dva Javna poziva koji će biti raspisani uskoro.

Ovogodišnja planirana sredstva predviđena su za dodjelu nagrada i stipendija u sportu TK, sportskim organizacijama, javnim ustanovama i preduzećima u oblasti sporta, za sufinansiranje i ostvarivanje javnog interesa TK u oblasti tjelesne kulture i sporta koji se odnosi na cjelokupni sistem sporta i to za sufinansiranje vrhunskog i kvalitetnog sporta, sporta osoba sa invaliditetom, sportske rekreacije, sportskog odgoja i obrazovanja, zdravstvene zaštite sportista, pružanja usluga korištenja objekata na ime trenažnog procesa u oblasti sporta, te za sufinansiranje organizacija sportskih manifestacija od značaja za TK.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

DRUGI UPRAVO ČITAJU