Tuzla liveVremenska prognoza: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do polovine decembra

Vremenska prognoza: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do polovine decembra

Iako su količine padavina u novembru na prostoru Bosne i Hercegovine bile znatno iznad prosjeka, i u prognozama za prvu sedmicu decembra ne očekuje se stabilizacija vremenskih prilika, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), prenosi Anadolu Agency (AA).

Osim kiše koja će povremeno biti i izraženija na području Hercegovine, u Bosni je izvjestan i snijeg.

“Snijeg je moguć kako na planinama tako i u nižim područjima. Temperature zraka bit će znatno niže u odnosu na temperature za dane vikenda. U većem dijelu Bosne naročito u jutarnjim satima temperature zraka ispod nula stepeni. Puhat će vjetar umjeren na momente i jak”, naveli su iz FHMZBiH.

-Oglašavanje-

Minimalne jutarnje temperature u naredna dva dana varirat će od minus pet do nula stepeni u Bosni, na jugu zemlje do četiri stepena.

Najviše dnevne temperature između jedan i sedam u Bosni, do 10 stepeni u Hercegovini.

U drugom dijelu sedmice usljed jačanja južnog strujanja zraka izvjestan je porast temperature zraka. Maksimalne temperature između sedam i 13 stepeni.

U periodu od 6. do 13. decembra, prema trenutnim prognoznim modelima, očekuju se i dalje nestabilne vremenske prilike. Preovladavat će pretežno oblačno s kišom i snijegom u Bosni i pljuskovima u Hercegovini.

Minimalne temperature bit će u rasponu od minus jedan do minus sedam u Bosni, do četiri stepena u Hercegovini.

Maksimalne dnevne temperature varirat će između minus jedan i pet stepeni u Bosni, do osam u Hercegovini.

Popularno ovih dana