VijestiZa 21 građansku inicijativu u TK 50.000 KM...

Za 21 građansku inicijativu u TK 50.000 KM podrške

Fondacija tuzlanske zajednice u utorak će u Ateljeu ‘Ismet Mujezinović’ potpisati ugovore sa predstavnicima organizacija civilnog društva za realizaciju lokalnih inicijativa.

Za realizaciju 21 građanske inicijative obezbijeđeno je 50.000 KM iz Fonda Volim svoj grad. Ovaj Fond je nova inicijativa Fondacije tuzlanske zajednice, u okviru Programa razvoja zajednice, koja se implementira na području cijelog Tuzlanskog kantona kako bi se podsticao građanski aktivizam i podržale inicijative i projekti koji će doprinijeti poboljšanju uslova življenja u lokalnim zajednicama u TK.

Komisija za dodjelu grantova je razmatrala 57 aplikacija za sufinansiranje projekata udruženja i neformalnih grupa sa područja TK koje su pristigle na Javni poziv za podršku građanskim projektima i inicijativama u okviru Fonda Volim Svoj Grad od 03.11. do 06.12.2020.

Vodeći se kriterijima i činjenicom da prednost imaju inovativni projekti, Komisija je odlučila dati podršku najboljim projektima koji odgovaraju na potrebe lokalne zajednice u sljedećim oblastima: Očuvanje prirode, briga o okolišu, zdravlju i klimi, Osiguravanje prilika za cjeloživotno učenje i neformalno obrazovanje, Smanjuje nejednakosti i poboljšavanje uslova života ranjihivh i marginaliziranih skupina.

Realizacija ovih projekata će doprinijeti uspostavljanju saradnje između civilnog, biznis i javnog sektora, te unaprijediti uslove života u zajednicama u TK, navode iz Fondacije tuzlanske zajednice.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img