Za 21 građansku inicijativu u TK 50.000 KM podrške

Fondacija tuzlanske zajednice u utorak će u Ateljeu ‘Ismet Mujezinović’ potpisati ugovore sa predstavnicima organizacija civilnog društva za realizaciju lokalnih inicijativa.

Za realizaciju 21 građanske inicijative obezbijeđeno je 50.000 KM iz Fonda Volim svoj grad. Ovaj Fond je nova inicijativa Fondacije tuzlanske zajednice, u okviru Programa razvoja zajednice, koja se implementira na području cijelog Tuzlanskog kantona kako bi se podsticao građanski aktivizam i podržale inicijative i projekti koji će doprinijeti poboljšanju uslova življenja u lokalnim zajednicama u TK.

Komisija za dodjelu grantova je razmatrala 57 aplikacija za sufinansiranje projekata udruženja i neformalnih grupa sa područja TK koje su pristigle na Javni poziv za podršku građanskim projektima i inicijativama u okviru Fonda Volim Svoj Grad od 03.11. do 06.12.2020.

Vodeći se kriterijima i činjenicom da prednost imaju inovativni projekti, Komisija je odlučila dati podršku najboljim projektima koji odgovaraju na potrebe lokalne zajednice u sljedećim oblastima: Očuvanje prirode, briga o okolišu, zdravlju i klimi, Osiguravanje prilika za cjeloživotno učenje i neformalno obrazovanje, Smanjuje nejednakosti i poboljšavanje uslova života ranjihivh i marginaliziranih skupina.

Realizacija ovih projekata će doprinijeti uspostavljanju saradnje između civilnog, biznis i javnog sektora, te unaprijediti uslove života u zajednicama u TK, navode iz Fondacije tuzlanske zajednice.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU