Zajednička aktivnost volontera Crvenog križa Sapna i službenika MUP-a TK

Volonteri Crvenog križa u Sapni, tokom vikenda su građanima dijelili zaštitne maske i zajedno sa službenicima MUP-a Tuzlanskog kantona upozoravali na poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

– Policijski službenici upoznaju građane sa odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, dok volonteri dijele maske –  izjavila je danas medijima Amra Kapidžić, glasnogovornica MUP-a TK.

Amela Hamidović je volonterka Crvenog križa Sapna. Tokom vikenda je svoje građane upozoravala o prevenciji suzbijanja koronavirusa. 

– Ovoga puta policijski službenici su zaustavljali automobile i upozoravali na  nove odredbe zakona, a mi smo dijelili maske. Upozoravali smo  radnike, prolaznike – kazala je Hamidović.

Riječ o mladima kojima je ovo jedna u nizu  aktivnosti tokom borbe s pandemijom. Bili su angažovani na podjeli paketa sa osnovnim životnim namiricama, sjemenima za sjetvu, kupovini lijekova starijim osobama. 

Njihove aktivnosti se nastavljaju i u narednom periodu, kako  pripremama za ovogodišnji Marš mira, tako i  aktivnostima koje diktira epidemiološka slika.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU