Započeti radovi na ugradnji sistema za uklanjanje arhitektonskih barijera u zgradama na području grada Tuzle

Služba za civilnu zaštitu Grada Tuzle, nakon što je provela javni poziv i zaključila  ugovore o dodjeli subvencije, sa upraviteljima zajedničkih dijelova grada u kolektivnim stambenim i stambeno-poslovnim objektima, obavještava javnost da su započeti radovi na ugradnji sistema (električnih liftova ili platformi) u zajedničkim stubištima zgrada radi lakšeg kretanja sugrađanki i sugrađana koji za kretanje koriste određeno pomagalo (invalidska kolica ili hodalica), odnosno, radi uklanjanja arhitektonskih barijera.

Navedene barijere prisutne su u vidu većeg broja stepenica u zajedničkom stubištu i onemogućavaju dalji nesmetan pristup kroz zgradu za sugrađanke i sugrađane koji imaju teškoće u kretanju.

Nabavku i radove ugradnje predmetnih sistema izvodi firma koju su izabrali sami etažni vlasnici zgrada, a sve troškove subvencionira Grad Tuzla u iznosu od 100%.

U narednim danima radovi će se izvoditi u ukupno tri zgrade, a nakon čega će se izvršiti tehnički prijem i procedura puštanja sistema u rad.

Ukupna ugovorena vrijednost projekta za predmetne tri lokacije iznosi 95.823,00 KM.

Služba za civilnu zaštitu

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU