Tuzla vijestiZavršena sezona grijanja u Tuzli

Završena sezona grijanja u Tuzli

Zvanično je završena sezona grijanja u Tuzli, saoćeno je iz Centralnog grijanja

Kako su istakli, do danas nisu izmjerene temperature na meteorološkoj stanici FHMZBiH u Tuzli koje obezbjeđuju završetak sezone grijanja. S obzirom na vremensku prognozu za 29.4.2021. g. i 30.4.2021. g. kojom se planiraju visoke vanjske temperature i proceduru isključenja podstanica koja traje minimalno dva dana od danas 29.4.2021. g. će uposlenici D.D. “Centralnog grijanja” Tuzla pristupiti proceduri isključenja toplinskih podstanica i postavljanja podešenja u ljetnji režim rada za podstanice kojima upravlja D.D. “Centralno grijanje” Tuzla.

-Oglašavanje-

”Cirkulacija radnog medija sa izvora toplotne energije bit će zaustavljena 30.4.2021. godine. Stoga obavještavamo i sve korisnike koji su vlasnici podstanica u svojim objektima da od tog dana trebaju sa svojim serviserima pristupiti isključenju toplinske podstanice i postavljanu podešenja u ljetnji režim rada”, istakli su iz Centralnog grijanja.

Takođe, napomenuli su da je posljednji dan za fakturisanje je 28.4.2021.godine. ”Ali ćemo zbog problema u isporuci toplotne energije 23.4.2021.godine i na početkom marta 2021. godine izvršiti umanjenje broja dana grijanja za dva dana svim korisnicima i dodatno za istočni dio grada zbog problema u martu 2021.godine za još jedan dan. D.D. “Centralno grijanje” ima daljinski nadzor cijelog sistema tako da su ove odluke donešene sukladno praćenju parametara isporuke sa podstanica iz svih dijelova grada Tuzla koja u tim periodima nisu bila na projektnom nivou”, saopćeno je iz ovog tuzlanskog preduzeća.

Popularno ovih dana