Završena trodnevna manifestacija “Dani otpora Srebrenik 2023.”

Polaganjem cvijeća na mjestima pogibije Benjamina Hogića – Benka i radnika Doma zdravlja Srebrenik u subotu je počela manifestacija “Dani otpora Srebrenik 2023”. U nastavku manifestacije istog dana u 11 sati položeno je cvijeće na Centralnom spomen obilježju poginulim borcima u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu,kao i na Spomen kosturnici u gradskom parku. Također, odžana su i takmičenja u streljaštvu i šahovski turnir.

U nedjelju je upriličena posjeta Gradačcu gdje je delegacija iz Srebrenika obišla mjesta borbi i stradanja boraca iz Srebrenika, organizovan je obilazak oklopnog voza i gradačačke kule.

U Domu kulture u Srebreniku sinoć je otvorena izložbe fotografija 223 šehida i poginulih boraca Srebrenika u proteklom odbrambeno-oslobodilačkog ratu, a nakon toga održana je i tribina “Odbrana Bosne i Hercegovine”, na kojoj će govorio bi Esad Šejtanić, ratni komandan jedne od brigada IV korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Trodnevna manifestacija “Dani otpora Srebreninik 2023.” koju organizacije koordinacija temeljnih boračkih udruženja završena je danas. Nakon polaganja cvijeća na centralnom spomen-obilježju, upriličena je i svečana akademija u Kino sali Doma kulture u Srebreniku. Na ovoj akademiji o ratnim dešavanjima i značaju čuvanja kulture sjećanja na najteži period i na sve one koji su dali svoje živote i doprinos u odbrani, govorili su Abdurahman Fazlić – komandant 21. srebreničke brigade, Esad Humo i Esad Šejtanić – ratni komandanti brigada IV korpusa, kao i gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić

Na samom kraju akademije uručeni su pehari najuspješnijim učesnicima sportskih takmičenja, a uručene su i plakete i priznanja zaslužnim pojedincima za odbranu Bosne i Hercegovine, za doprinos u radu boračkih udruženja i organizaciji ove manifestacije.

www.radiosrebrenik.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU