back to top

ZZO TK: Obavijest o povratu sredstava uplaćenih za premiju osiguranja –

zzo tk: obavijest o povratu sredstava uplaćenih za premiju osiguranja –

Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona obavještava lica koja su podnijela zahtjev za povrat sredstava uplaćenih za premiju osiguranja za 2023. godinu, a nisu dobila rješenje o povratu sredstava, da dođu u nadležnu poslovnicu zdravstvenog osiguranja zbog preuzimanja rješenja.

Jedan član porodice može preuzeti rješenja za ostale članove porodice. Ukoliko lice nije u mogućnosti da dođe u nadležnu poslovnicu, može dostaviti e-mail adresu putem koje će mu biti dostavljeno rješenje o povratu sredstava elektronskim putem.

Napominjemo da je Zavod u tom smislu počeo obavještavati lica telefonskim putem i putem viber poruka. Uplata sredstava na račun podnosioca će biti moguća po preuzimanju rješenja od strane podnosioca, odnosno po pravosnažnosti rješenja, te mole da se rješenja o povratu preuzmu direktno u nadležnoj poslovnici ili da se dostave e-mail adrese zbog dostavljanja rješenja elektronskim putem. Pregled urađenih rješenja, kao i generalije na osnovu kojih lica mogu dostavljati svoje mail adrese dostupne su web stranici Zavoda.

Studio D/Tuzlanski.ba


studiod.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU