SrebrenikDo 30.marta besplatno mikročipovanje pasa u Veterinarskoj stanici...

Do 30.marta besplatno mikročipovanje pasa u Veterinarskoj stanici Srebrenik – .

do 30.marta besplatno mikročipovanje pasa u veterinarskoj stanici srebrenik – .

Na osnovu Odluke GV grada Srebrenika 7/21 o uslovima i načinu držanja pasa i ostalih kućnih ljubimaca, postupanja sa napuštenim i izgubljenim životinjama, psima lutalicama na području grada Srebrenika, JP Veterinarska stanica Srebrenik obavještava vlasnike kućnih ljubimaca (pasa) da će se, do 30. marta, u svim mjesnim zajednicama grada Srebrenika vršiti kontrola držanja vlasničkih pasa, odnosno da li su psi registrovani, evidentirani i zbrinuti u skladu s ovom odlukom. Takođe, u naredna dva mjeseca, JP veterinarska stanica Srebrenik, koja je jedina nadležna za mikročipovanje i vođenje registra, vršit će mikročipovanje i vakcinaciju protiv bjesnila lovačkih pasa i pasa kućnih ljubimaca. Troškove mikročipovanja snosi JP Veterinarska stanica i grad Srebrenik, dok će vlasnici plaćati samo vakcinaciju protiv bjesnila u iznosu od 10 KM, u periodu do 30.03.2023. godine. Nakon toga vlasnici će navedene usluge plaćati po punoj cijeni.

Radi se o aktivnostima koje imaju za cilj dugoročno suzbijanje pojave napuštanje kućnih ljubimaca od strane neodgovornih vlasnika, što uzrokuje pojavu velikog broja pasa lutalica na ulicama Srebrenika.

Podsjećamo, pomenutom odlukom je obavezno čipovanje i upisivanje pasa u registar za sve vlasnike/držaoce pasa na području Srebrenika.

Za vođenje registra pasa, čipovanje, vakcinaciju protiv bjesnila i obavljenom tretmanu protiv parazita, te izdavanje službenog dokumenta nadležna je JP Veterinarska stanica Srebrenik.

Nadzor nad provođenjem pomenutih aktivnosti,a u skladu s odlukom grada Srebrenika, obavljaće gradski komunalni inspektori u saradnji s nadležnom veterinarskom inspekcijom i Policijskom upravom Srebrenik.

Za prekršioce su određene i adekvatne kaznene mjere.

Vlasnici, koji su u mogućnosti, mogu dovesti svoje pse u JP Veterinarska stanica Srebrenik radi obavljanja navedenih aktivnosti. Takođe, mole se i građani da daju svoj doprinos u realizaciji provođenja odluke s ciljem smanjenja broja pasa lutalica na području Srebrenika.

Za sve informacije možete se javiti i na telefon broj 035/643-222.


studiod.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU