back to top

Džindić: Svaki dan radim da unaprijedim sebe

Dvadesetdvogodišnji Amer Džindić sigurnim koracima se nameće kao jedan od bitnijih futsalera reprezentacije Bosne i Hercegovine.

džindić: svaki dan radim da unaprijedim sebe

Na turniru u Poreču ponovo je bio naš ponajbolji igrač, ali uz Samira Gosta i najbolji strijelac sa četiri postignuta gola na isto toliko mečeva. Naročito je sjajna bila njegova partija protiv Grenlanda, kada je pored tri gola upisao i asistenciju.

– Turnir u Poreču je bio baziran na mlađim momcima, koji u narednom periodu treba da igraju kvalifikacije. Što se tiče plasmana, trebamo realno sagledati situaciju i priznati da je treće mjesto pored reprezentacija Mađarske i Rumunije, koje su došle sa više standardnih reprezentativaca, sasvim korektno, rekao je za Sport1 Amer Džindić.

Svojim partijama je zadovoljan, uz dodatak da uvijek može bolje.

– Što se mene kao pojedinca tiče, trudim se da svojim zalaganjem, radom, disciplinom i ozbiljnošću, kada je u pitanju reprezentacija, uvijek opravdam grb koji nosim na srcu i povjerenje ukazano od stručnog štaba. Zadovoljan sam svojim igrama, ali uvijek može bolje. Fokusiran sam i radim na tome da svakim danom unaprijedim sebe.

Još 2019. godine, kada je bio igrač Kaskade, dobijao je poziv u reprezentaciju BiH, ali je prošle sezone nekako eksplodirao u reprezentativnom dresu.

– Prošla godina mi je bila veoma uspješna kada pogledam objektivno. Subjektivno, iza toga se krije mnogo odricanja, truda i napora i to se na kraju isplatilo. Danas sam tu gdje jesam i težiću da budem još bolji nego jučer.

Džindić nastupa za prvaka Njemačke Stuttgarter, koji mu je mnogo toga donio na životnom putu. Profesionalno, sa njim je osvojio titulu prvaka Njemačke, igrao Ligu prvaka i sada je ponovo jesenji prvak.

– Stuttgarter igra jednu važnu ulogu u mojoj karijeri. Izrastam svakim danom u boljeg čovjeka i boljeg igrača. Naravno, uz pomoć mojih saigrača, bez kojih to ništa ne bi bilo moguće. Trudimo se da promovišemo na što bolji način kulturu i futsal sa naših prostora. Za sada nam ide dobro i nadamo se ponovo tituli. Generalno, futsal u Njemačkoj je još u razvoju. Nijemci kao nacija rade to dobro i mislim da će u bližoj budućnosti Njemačka biti jedna od glavnih destinacija evropskog futsala.

(oslobodjenje.ba)

gracanicki.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU