Ljetna sezona u Tuzli, kupači uživaju na Panonskim jezerima FOTO

Ljetna turistička sezona počela je na panonskim jezerima u Tuzli, a brojni gosti ovog vikenda uživaju u slanoj vodi, suncu i zabavnim sadržajima.

Prema riječima Maida Porobića, direktora Panonike od ove sezone uprava Panonike očekuje puno, izražavajući nadu da će im vremenske prilike ići na ruku.

”Želja nam je da kompleks posjeti više od 380 hiljada posjetitelja, a da bismo to ostvarili trebaju nam lijepe vremenske prilike, što je osnovni faktor za uspješan rad turističkih objekata poput Pannonice”, kaže za Klix.ba Maid Porobić, direktor JKP Pannonica.

ljetna sezona u tuzli, kupači uživaju na panonskim jezerima foto
Kupači uživaju na Panonskom uživaju na suncu

Ove godine u kompleksu Panonskih jezera došlo je do određenih korekcija u cijenama ulaznica, a iz menadžmenta navode da su na taj korak bili prinuđeni zbog aktuelne ekonomske situacije.

“Nažalost, sve je poskupjelo tako da smo i mi morali u jednom segmentu podići svoje cijene. Nama su ulazne komponente u prosjeku poskupjele 40 posto. Naš osnovni element za rad, odnosno slanica je skuplja iznad 30 posto, dok su cijene hemikalija za održavanje vode sada veće preko 80 posto. Ostali materijali su skuplji i do 200 posto, a primjer vam je i taj da je ležaljka prošle godine koštala 44 KM, a sada je 90 maraka”, pojašnjava direktor Pannonice.

ljetna sezona u tuzli, kupači uživaju na panonskim jezerima foto
Panonska jezera u Tuzli

Porobić ističe da su danas skuplje dnevne i vikend ulaznice za odrasle osobe, dok su cijene ostale iste za povlaštene kategorije i djecu do sedam godina.

Kada je riječ o cijenama ulaznica za odrasle osobe, u radnim danima one su prošle godine koštale pet maraka, a sada su marku skuplje, dok su u danima vikenda one sada osam KM, dok su lani koštale šest maraka.

ljetna sezona u tuzli, kupači uživaju na panonskim jezerima foto
Slapovi u Tuzli

Inače, svečano otvorenje ovogodišnje sezone će biti upriličeno od 10. do 12. juna. Sve će početi u petak uvečer koncertom grupe Crvena jabuka, a dan kasnije gosti će moći uživati u sajmu raznih proizvoda, zabavama u ugostiteljskim objektima, turniru u odbojci na pijesku te večernjem koncertu grupe Helem nejse i reperke Muhe.

ljetna sezona u tuzli, kupači uživaju na panonskim jezerima foto
Veliki broj kupača tokom vikenda u Tuzli

Foto: Panonska Facebook

Pročitajte i ovo:

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 4.7 / 5. Brojanje glasova: 12

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Alem Sinanovic
Alem Sinanovichttp://www.tnt.ba
Alem Sinanović je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija TNT Grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU