eNovostiTuzlanski infoNajbolja mjesta u...

Najbolja mjesta u Tuzli

Najbolja mjesta u Tuzli koja vrijedi posjetiti, uživati u lokalnim specijalitetima i dobro se zabaviti

-Oglašavanje-

Pitanje koje postavlja svaki turista prije posjete nekom gradu jesu ona standardna, kakav je smještaj u tom gradu? Ima li dobrih restorana? Kakav je noćni život grada? Koje su znamenitosti Tuzle?

U nastavku vam donosimo najbolja mjesta Slanog grada što se tiče smještaja, hrane, dnevnih ili noćnih izlazaka i slično…

Gdje odsjesti u Tuzli?

Ako planirate ostati nekoliko dana u Slanom gradu, to nije nikakav problem, Tuzla ima solidan broj prenoćišta, pansiona, motela i hotela gdje se možete smjestiti. U narednom dijelu teksta vam donosimo neke od poznatijih smještaja.

 Hotel Tuzla – sigurno jedan od najpoznatijih hotela u ovom gradu

Hotel se nalazi na udaljenosti od oko 1 km od centra Tuzle. Hotel Tuzla, pored soba posjeduje noćni klub, kongresnu dvoranu, te vinski podrum. Sportski kompleks „Slana Banja“ nalazi se na 500 metara, a Panonska jezera na 700 metara od hotela.

Najbolja mjesta u Tuzli
Najbolja mjesta u Tuzli 10

Hotel Mellain – najluksuzniji hotel u Tuzli

Ovaj hotel ujedno predstavlja i najvišu zgradu u Tuzli. Uz rezervaciju dobijate pregršt sadržaja, od besplatnog parkinga, bežičnog interneta, prelijepog pogleda na Tuzlu, pa sve do mogućnosti korištenja bazena. Centar grada udaljen je oko 400 metara od Hotela Mellain.

Najbolja mjesta u Tuzli
Najbolja mjesta u Tuzli 11

Motel Royal – smještaj sa najboljom hranom?

Motel Royal smješten je u donjem dijelu grada, preko puta glavne autobuske stanice u Tuzli. Pored ljubaznog osoblja, besplatnog parkinga i bežičnog interneta, gostima je pruženo korištenje bara i vrta. Po mnogima Motel Royal je jedan od ugostiteljskih objekata Tuzle koji servira najbolju hranu. Jedina mana ovog morela jeste udaljenost od centra grada koja iznosi oko 2km.

Najbolja mjesta u Tuzli
Najbolja mjesta u Tuzli 12

Naravno, ovo nije sva ponuda smještaja u Tuzli pored navedenih, tu su još i Hotel Miris Dunja 88, novootvoreni Hotel Salis, Hotel Minero, te mnogobrojni apartmani i pansioni.

Na platformi Balkanko.com pronađite informacije za iznajmljivanje stanova, kuća, apartmana i vikendica bazirane na principu stan na dan.

Najbolja mjesta za popodnevnu kafu i noćni izlazak?

Cafe Bar Sloboda – kultni kafić Tuzle

Sloboda se nalazi u samom srcu Tuzle, na Sonom Trgu. Ljubazno osoblje i dobra muzika su ono što karakteriše ovaj kafić. U ljetnom periodu imate ponudu mnogobrojnih koktela, a u zimskim danima tu je kuhano vino po Slobodinoj recepturi. Najbolji tuzlanski DJ-i će se pobrinuti da vas opuste sa Reggae i mnogim drugim muzičkim izborom. Svakog decembra Sloboda vam priprema zimsku čaroliju, Pan Winter Garden, gdje, uz ugodan idilični ambijent, možete kušati ukusne burgere.

Najbolja mjesta u Tuzli
Najbolja mjesta u Tuzli 13

Park Pub – mjesto u centru grada sa pogledom na zeleni gradski park

Ako volite odmarati oči u zelenilu Park Pub je pravi izbor za vas. Pored standardnih napitaka, Park Pub vam nudi širok izbor piva. Vaše je samo da sjedete, poručite i uživate. Petkom i Subotom, u večernjim terminima, u ovom pubu možete uživati uz muziku uživo.

Najbolja mjesta u Tuzli
Najbolja mjesta u Tuzli 14

Cafe Intermezzo – kafa na šetalištu?

Cafe Intermezzo spada u red onih uglednijih tuzlanskih kafića. Ako ste tip ljudi koji uz kafu vole da razgledaju, u bašti Intermezza vam sigurno neće biti dosadno. Ovaj zanimljivi kafe bar se nalazi uz glavno šetalište Tuzlaka, u blizni Turalibegove džamije.

Najbolja mjesta u Tuzli
Najbolja mjesta u Tuzli 15

 Gdje jesti u Tuzli?

Ćevabdžinica Limenka – mjesto sa dugogodišnjom tradicijom

Gradska ćevabdžinica “LIMENKA” osnovana je davne 1967. godine. Prvobitni objekat bio je s vana obložen limom, te će poslije i sama ćevabdžinica biti nazvana Limenka. Ova ugostiteljska jedinica se nalazi u samom centru grada iza gradskog parka. Ljubazno osoblje će vam poslužiti najbolje ćevape u Tuzli sa pogledom na kompleks Panonskih jezera.

Najbolja mjesta u Tuzli
Najbolja mjesta u Tuzli 16

Mozaik – ukusne pizze u srcu Tuzle

Duž korza prostiru se tri ugostiteljske jedinice Mozaika. Za mališane vjerovatno i najomiljeniji restoran, zbog zaista velikog izbora pizza. Pored ukusnih pizza, u ponudi Mozaika imate i mnoga druga jela, pa je sigurno da nećete ostati gladni. Slogan Mozaika je „Samo jedi, nemoj kuhat´“.

Najbolja mjesta u Tuzli
Najbolja mjesta u Tuzli 17

Od ostalih restorana u Tuzli poznatiji su Sezam, Mama Mia, Pizza Bar, te Čaršijska česma.

Samo za šopingholičare

Bingo City Centar – najveći tržni centar u Tuzli

Bingo City Centar u Tuzli je otvoren 2017. godine, te je najveći šoping centar u ovom gradu gdje svoje vrijeme provode brojni Tuzlaci. U BCC-u naći ćete veliki broj radnji poznatih brendova poput Zare, Pandore, Swarovskog, S Olivera, Tom Tailora, Bershke i mnogih drugih.

Pored radnja odjeće, obuće, kompjuterske opreme, te knjižare u BCC-u se nalazi i samoposlužni restoran u čiji sastav ulazi nekoliko različitih ugostiteljskih jedinica poput Mama Mie, Chick King-a, BumBar i slično. Također, u ovom tržnom centru se nalazi i rekreativni dio sa nekoliko bilijarskih stolova, stolova za stoni tenis, pikado mašina i povrh svega kuglana sa nekoliko traka za kuglanje. Ni najmlađi nisu ostali uskraćeni u čaroliji ovog tržnog centra, pa je za njih rezervisana velika igraonica nazvana „Game Land“.

Najbolja mjesta u Tuzli
Najbolja mjesta u Tuzli 18

 Robna Kuća Tuzlanka – prvi moderniji tržni centar u Tuzli

RK Tuzlanka je prvi moderniji tržni centar u Tuzli. Vani je veliki parking, a sam tržni centar se prostire na 4 sprata. U donja tri sprata se nalaze radnje odjeće, obuće, sportske opreme, te kompjuterske opreme, dok je četvrti gornji sprat rezervisan za nekoliko kafe barova i restorana sa prelijepim pogledom na Tuzlu. Često se manifestacije održavaju na krovu Tuzlanke, naravno, ako vremenski uslovi to dozvoljavaju.

DRUGI UPRAVO ČITAJU