SportNovo ime u FK Sloboda: Stigao 21-godišnji napadač

Novo ime u FK Sloboda: Stigao 21-godišnji napadač

FK Sloboda predstavila novo ime pred nastavak sezone.

Zimske pripreme fudbalskog kluba Sloboda uveliko već traju. Igrači Mladena Žižovića naporno treniraju i u narednim danima je planiran put u Medulin gdje će se obaviti drugi dio priprema.

Dok ekipa vrijedno trenira i priprema se za nastavak takmičarske 2021/2022 sezone, uprava kluba iz Rudarske 2 predstavila je novog igrača koji je potpisao ugovor s FK Sloboda.

Riječ je Nemanji Dragutinoviću, 21-godišnjem fudbaleru koji je prethodne polusezone nosio dres Radničkog 1923 iz Kragujevca. Ugovor s mladim fudbalerom potpisan je na 18 mjeseci odnosno do kraja takmičarske 2022/2023 sezone.

“Sretan sam zbog dolaska u Tuzlu i klub kao što je Fudbalski klub „Sloboda“. Pripala mi je čast što je stručni štab na čelu sa šefom Žižovićem izabrao mene. Velika je odgovornost braniti boje Slobode i ja ću se truditi da opravdam ukazano povjerenje kroz svaki trening i utakmicu. Želim da ostvarimo klupske ciljeve i vjerujem da ćemo to uspjeti s armijom navijača koju ovaj klub ima iza sebe”, kazao je Dragutinović za zvaničnu stranicu FK Sloboda.

Ko je Nemanja Dragutinović?

Inače, Nemanja Dragutinović je rođen 9. aprila 1999. godine u Zvorniku. Pokriva pozicije krilnog i centralnog napadača. Tokom svoje karijere je nastupao za Drinu iz Zvornika, Mladost DK, Novi Pazar i već pomenuti Radnički 1923 iz Kragujevca. U prošloj polusezoni srbijanske Super lige je  nastupio u 13 utakmica. Upisao je jednu asistenciju. Jedan nastup je upisao u Kupu Srbije.

Pročitajte još:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Maid Lolić
Maid Lolićhttp://enovosti.ba
Maid Lolić je zaljubljenik sport i novinarstvo pa radi kao saradnik na nekoliko portala. Živi i radi u Tuzli.

DRUGI UPRAVO ČITAJU