PLANJAXOVA nagrada za najbolju knjigu za djecu u BiH dodijeljena književniku Šimi Ešiću

Tuzlanski književnik Šimo Ešić osvojio je Planjaxovu nagradu za najbolju knjigu za djecu u BiH.

Naime, na konkurs, koji je raspisala Izdavačko-štamparska kuća PLANJAX komerc, za najbolju knjigu za djecu u Bosni i Hercegovini, pristiglo je devet rukopisa od autora: Namika Halilovića iz Kladnja, Elvira Halilovića iz Vogošće, Samije Avdagić iz Živinica, Anise Pašić iz Švedske, Šefika Daupovića iz Sarajeva, Šime Ešića iz Tuzle, Sanele Milak iz Sarajeva, Jagode Iličić iz Tuzle i Adnadina Jašarevića iz Zenice.

Poslije selektiranja, prof. dr. Mirzana Pašić-Kodrić odlučila se da PLANJAXOVU nagradu za najbolju knjige za djecu u BiH, za 2022. godinu dodijeli književniku Šimi Ešiću iz Tuzle. Nagrada se sastoji od 5.000,00 KM, medalje, plakete, štampanja knjige i upisivanja u kamen imena i prezimena laureata na SPOMENU knjizi, koji će biti otkriven 2.aprila na dan Dječije knjige u Pjesničkom parku u Bobarama.

Drugo utješno mjesto pripalo je Adnadinu Jašareviću iz Zenice, a treće mjesto Jagodi Iličić iz Tuzle.

„Konkurs za nagradu DJEČIJI OSMIJEH, otvoren je od 1.januara do 31.decembra 2023.godine“, istakao je utemeljitelj ove vrijedne nagrade dr. Bajruzin Hajro Planjac, osnivač Izdavačko-štamparske kuće PLANJAX komerc, koja ove godine nizom aktivnosti proslavlja trideset i pet godina uspješnog poslovanja.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU