Pomozimo Mirsadu Salihbegoviću, bivšem borcu 210.v.o.b.”Nesib Malkić”!

Primjer Mirsada Salihbegovića iz zaseoka Dom u Mjesnoj zajednici Dubrave Donje, teško bolesnog bivšeg borca – pripadnika 210. viteške oslobodilačke brigade „Nesib Malkić“, koji živi od mizerne socijalne pomoći u kući koja se ne može nazvati domom, ogledalo je odnosa države prema onima koji umjesto privilegiranog statusa postaju socijalni slučajevi, zanemareni i zaboravljeni od svih.

Moždani udari su toliko narušili Mirsadovo zdravlje da već dvije godine i psihički i fizički nije sposoban ni za kakve aktivnosti, pa ni one najosnovnije.

O njemu brine njegova supruga Nahida koja je i sama u veoma lošem psiho – fizičkom stanju, ali kako i sama kaže „iz ove se kože ne može“.

Žive životima nedostojnim ljudskim bićima.

Enes Gurda, predsjednik Jedinstvene organizacije boraca – Unije veterana Živinice, i sam bivši pripadnik 210. viteške oslobodilačke brigade „Nesib Malkić“, zajedno sa svojim saradnicima i kolegama, nakon što je saznao za nezavidnu situaciju u kojoj se nalazi njegov saborac, intervenirao je određenom materijalnom i finansijskom donacijom porodici Salihbegović.

Iako se, kako kaže, u životu svega lošeg nagledao i mnogo toga doživio i preživio, sudbina i opće stanje Mirsadovo ga je šokiralo.

Jučer su porodicu Salihbegović posjetili i novoimenovani predstavnici Savjeta Mjesne zajednice Dubrave Donje i nakon svega viđenog, obećali su hitno pokretanje humanitarne akcije u ovom dijelu Živinica.

Potrebna je pomoć svake vrste…. hrana, odjeća, medicinska pomagala i lijekovi, saniranje režijskih troškova i dugova, adaptacija kuće kako bi bila koliko – toliko prilagođena barem osnovnim potrebama teško oboljelog Mirsada Salihbegovića.

Mirsadov sin je tapetar po struci i nezaposlen je.

Njegovo zapošljavanje u neku od živiničkih firmi kojoj je potreban ovaj profil radnika bila bi izuzetna pomoć i podrška porodici Salihbegović.

Svi koji mogu i žele pomoći ovim nesretnim ljudima mogu to uraditi kontaktirajući Nahidu Salihbegović na broj 061/055-258, također to mogu uraditi i preko Jedinstvene organizacije boraca – Unije veterana grada Živinice ili Savjeta MZ Dubrave Donje.

pomozimo mirsadu salihbegoviću, bivšem borcu 210.v.o.b.”nesib malkić”! pomozimo mirsadu salihbegoviću, bivšem borcu 210.v.o.b.”nesib malkić”! pomozimo mirsadu salihbegoviću, bivšem borcu 210.v.o.b.”nesib malkić”! pomozimo mirsadu salihbegoviću, bivšem borcu 210.v.o.b.”nesib malkić”! pomozimo mirsadu salihbegoviću, bivšem borcu 210.v.o.b.”nesib malkić”! pomozimo mirsadu salihbegoviću, bivšem borcu 210.v.o.b.”nesib malkić”! pomozimo mirsadu salihbegoviću, bivšem borcu 210.v.o.b.”nesib malkić”!

Jasminko Razić

rtvzivinice.tv

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU