TuzlaSutra sjednica VSTVBiH, u fokusu realizacija planova rješavanja...

Sutra sjednica VSTVBiH, u fokusu realizacija planova rješavanja predmeta za prvi kvartal 2023. |

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) zakazalo je za 4. i 5. maja redovnu sjednicu na kojoj će, među ostalim, biti razmatrana pitanja u vezi s raspisivanjem javnog konkursa za pozicije u pravosuđu BiH.

U fokusu dvodnevnog zasjedanja VSTV-a BiH je i utvrđivanje ocjene rada za predsjednike sudova i glavne tužitelje, čiji rad ocjenjuje VSTVBiH, kao i realizacija planova rješavanja predmeta za prvi kvartal 2023. godine. 

Među ostalim, na dnevnom redu je ocjenjivanje rada nositelja pravosudnih funkcija u sudovima i tužiteljstvima za 2022. godinu, te rješavanje prigovora nositelja pravosudnih funkcija na ocjenu rada, potvrđeno je Feni u VSTV-u BiH.

Također, ovo bi se regulatorno tijelo trebalo izjasniti u vezi s imenovanjem članova stalnih komisija, te Komisije za obavljanje razgovora sa kandidatima za poziciju suca Ustavnog suda Republike Srpske.

Za drugi dan zasjedanja planirana je samo tačka dnevnog reda posvećena imenovanjima nositelja pravosudnih funkcija u BiH.  

Kako je predviđeno, na sjednici bi trebali biti imenovani  – predsjednici Kantonalnog suda u Novom Travniku, Općinskog suda u Čapljini i Općinskog suda u Sanskom Mostu, te stručni saradnici Općinskog suda u Sanskom Mostu i Općinskog suda u Travniku.

Istovremeno, planirano je imenovanje predsjednika Okružnog privrednog suda u Istočnom Sarajevu i Okružnog privrednog suda u Trebinju.

rtvtk.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img