TuzlaUpozorenje Službe civilne zaštite Grada Tuzle

Upozorenje Službe civilne zaštite Grada Tuzle

Iz Službe civilne zaštite Grada Tuzle upozoravaju građane da brojni požari na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama mogu nastati paljenjem suhe trave i rastinja na poljoprivrednim površinama i izazvati ogromne materijalne štete, pa i ljudske žrtve.

Civilna zaštita apeluje da se građani pridržavaju zakonskih odredbi i ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima i ne ostavljaju upaljenu vatru bez nadzora. U slučaju nekontrolisanog širenja požara potrebno je što hitnije pozvati vatrogasce na broj 123 ili Operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili policiju na broj 122, a po potrebi Hitnu pomoć na broj 124.

Izazivanje požara predstavlja više krivičnih djela, kao što su izazivanje opće opasnosti i izazivanje šumskog požara, za što su predviđene sankcije, novčana kazana ili kazna zatvora.

Apeluje se na sve građane da se pridržavaju zakonskih odredbi, ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, ne ostavljaju upaljenu vatru bez nadzora i ne uništavaju prirodu i okoliš, jer svaka nepažnja može imati velike polsjedice po prirodu i okoliš, pa čak i ljudske žrtve.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU