back to top

VD gradonačelnik Muhić i ministar Omerović posjetili Dječije obdanište Živinice

vd gradonačelnik muhić i ministar omerović posjetili dječije obdanište živinice

Gradonačelnik Živinica  Began Muhić i ministar obrazovanja i nauke u Vladi TK-a Ahmed Omerović,  posjetili su JU Dječije obdanište Živinice.

Ovom prilikom upoznali su se sa načinom rada ove Ustanove, ali i nedostatku prostornih kapaciteta , koja su nužna kako bi si ispunile potrebe budućih korisnika koji već duže vrijeme čekaju na upis u ovu predškolsku Ustanovu.

Prostorni kapaciteti Dječijeg obdaništa Živinice već duže vremena su mali,  kako bi ispunili potrebe   roditelja koji žele da upisu djecu u ovu predškolsku Ustanovu, kazala je direktorica Obdaništa Sabina Andelić.

Kako bi riješili navedeni problem , UO kao i uprava Dječijeg obdaništa već neko vrijeme radi  na stvaranju uslova za početak dogradnje već postojećeg objekta.

Direktorica Sabina Andelić prilikom posjete gradonačelnika Živinica Begana Muhića i ministra obrazovanja i nauke u Vladi TK – a upoznala je o značaju proširenja prostornih kapaciteta  ove Ustanove, sa čijom bi realizacijom omogućio se upis za još 250 djece , a prostorni kapaciteti bi bili povećani na 1500 kvadratnih metara.

Gradonačelnik Živinica ovom prilikom poručio je da će gradska uprava već u ovoj godini podržati ovaj projekat, a obzirom da vrijednost dogradnje istoga košta oko 600 hiljada KM,  očekuju podršku i sa viših nivoa vlasti.

Podršku u realizaciji projekta daće i resorno kantonalno ministarstvo, kazao je prilikom ove posjete ministar Omerović.

Delegacije koje su boravile u Gradskom obdaništu, nakon održanog radnog sastanka obišli su postojeće prostorije   u kojima borave korisnici Ustanove , a  imali su priliku i vidjeti plac na kojem je planirana dogradnja objekta.

vd gradonačelnik muhić i ministar omerović posjetili dječije obdanište živinicevd gradonačelnik muhić i ministar omerović posjetili dječije obdanište živinice

Dijana Svrakić

 

 

rtvzivinice.tv

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU