back to top

(VIDEO) Isaković: Budžet Grada Tuzla povećan u ukupnom iznosu od oko 4,6 milona KM

Na sjednici Gradskog vijeća Tuzla razmatrani su i usvojeni materijali vezani za Budžet Grada Tuzle, i to Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Tuzle za 2023. godinu, Izvještaj o izvršenju tekuće rezerve za prošlu godinu, tromjesečni izvještaj za prvi kvartal 2024. godine, te rebalans Budžeta za 2024. godinu.

Najinteresantnija tačka  bila je izmjene i dopune Budžeta Grada Tuzla ili Rebalans Budžeta za ovu budžetsku godinu, obzirom na to da je predloženo povećanje budžeta u ukupnom iznosu od oko 4,6 milona KM, tako da će sada Budžet Grada Tuzle iznositi oko 91 milion KM kazala nam je Suada Isaković, pomoćnik gradonačelnika za Službu za budžet i finansije u gradskoj upravi Tuzla.

Najviše sredstava iz budžeta usmjereno je za komunalnu infrastrukturu. Obezbijeđena su sredstva i za isplatu jednokratne pomoći za uposlenike gradske uprave i javnih ustanova Grada Tuzla u iznosu 1300 KM po pojedincu. Za razne manifestacije su odobrena dodatna sredstva Turističkoj zajednici Grada Tuzla oko 300.000 KM. Uvedena je nova pozicija u Budžetu za Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka. Sredstvima EU i uz učešće Grada Tuzle, planirana je zamjenu staklene fasade na objektu SKPC Mejdan, najavila je Isaković…

()

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU