VijestiZdravstvena zaštita penzionerima i bez ovjerene zdravstvene legitimacije

Zdravstvena zaštita penzionerima i bez ovjerene zdravstvene legitimacije

Zdravstvena zaštita penzionerima i bez ovjerene zdravstvene legitimacije

Svjesni epidemiološke situacije i činjenice da su se početkom godine pojavile gužve u poslovnicama Zavoda zdravstvenog osiguranja, u Zavodu su odlučili da najosjetljiviju kategoriju-korisnike penzija oslobode dolaska u prostorije Zavoda.

Sve ugovorne zdravstvene usluge na području TK obavijestili su da, penzionerima i članovima njihovih porodica, usluge zdravstvene zaštite pružaju bez traženja da imaju ovjerenu zdravstvenu legitimaciju za 2021. Godinu do 31. marta, saznali smo od Riada Kurtalića, portparola Zavoda zdravstvenog osiguranja TK.

Penzioneri će morati sa sobom imati ček od penzije i ličnu kartu.

Zavod je početkom januara pokrenuo inicijativu da se prikupe sve zdravstvene legitimacije od korisnika penzija preko Udruženja penzionera i da ih Zavod izuzme, ovjeri i u njih aplicira premiju osiguranja i na taj način , također, oslobode penzionere od dolaska u prostorije Zavoda.

Plan Zavoda je i da dugoročno riješi pitanje ovjere zdravstvenih legitimacija za penzionere. Na snazi je, prema Kurtalićevim riječima, uputstvo kojim se zdravstvene legitimacije ovoj populaciji ovjeravaju godišnje. Zavod će, kaže on, ići sa inicijativom da se ovo uputstvo izmijeni i da se ide na duži period ovjere zdravstvenih legitimacija, a možda i da to bude trajna ovjera.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU