Sunday, October 24, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiVijestiZdravstvena zaštita penzionerima i bez ovjerene zdravstvene legitimacije

Zdravstvena zaštita penzionerima i bez ovjerene zdravstvene legitimacije

-

Zdravstvena zaštita penzionerima i bez ovjerene zdravstvene legitimacije

Svjesni epidemiološke situacije i činjenice da su se početkom godine pojavile gužve u poslovnicama Zavoda zdravstvenog osiguranja, u Zavodu su odlučili da najosjetljiviju kategoriju-korisnike penzija oslobode dolaska u prostorije Zavoda.

Sve ugovorne zdravstvene usluge na području TK obavijestili su da, penzionerima i članovima njihovih porodica, usluge zdravstvene zaštite pružaju bez traženja da imaju ovjerenu zdravstvenu legitimaciju za 2021. Godinu do 31. marta, saznali smo od Riada Kurtalića, portparola Zavoda zdravstvenog osiguranja TK.

Penzioneri će morati sa sobom imati ček od penzije i ličnu kartu.

Zavod je početkom januara pokrenuo inicijativu da se prikupe sve zdravstvene legitimacije od korisnika penzija preko Udruženja penzionera i da ih Zavod izuzme, ovjeri i u njih aplicira premiju osiguranja i na taj način , također, oslobode penzionere od dolaska u prostorije Zavoda.

Plan Zavoda je i da dugoročno riješi pitanje ovjere zdravstvenih legitimacija za penzionere. Na snazi je, prema Kurtalićevim riječima, uputstvo kojim se zdravstvene legitimacije ovoj populaciji ovjeravaju godišnje. Zavod će, kaže on, ići sa inicijativom da se ovo uputstvo izmijeni i da se ide na duži period ovjere zdravstvenih legitimacija, a možda i da to bude trajna ovjera.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

poliklinika-diva

Poliklinika Diva – Stručnost iznad svega

Ako tražite stručnjake za estetsku i lasersku medicinu, onda je Poliklinika Diva pravo mjesto za vas. Dovoljno je reći da su u vrijeme kada...