Zološki park Bingo u Tuzli

Zološki park Bingo u Tuzli otvoren je prije pet godina, nalazi se u blizini Tuzle, tačnije u Bosanskoj poljani, te ima 40 životinjskih vrsta sa blizu 400 životinja, što uz mnoštvo drugih zabavnih sadržaja predstavlja svojevrsnu atrakciju u Bosni i Hercegovini.

Među najzanimljivijima su tigar, lavovi, medvjedi, majmun, zebra, antilope, rakuni, mare, kapibare, zmije, ptice, ribe… Njih prate i posebna imena, pa tako majmun će reagovati ako ga pozovete sa Maki, zebra je Ibro, medvjedi Maja i Šiško, a lavovi Nina, Kjara, Tuma, Dea, Lea i Rea.

zološki park bingo u tuzli
Zološki park Bingo u Tuzli

Mnoštvo drugih zabavnih sadržaja u Bingo Zoo vrtu

Osim prekrasnih parkovskih površina u Zološkom vrtu, jezerceta i bogate vegetacije, posjetioci mogu uživati u restoranu Ringišpil, velikoj zatvorenoj igraonici površine 700 m2, te još tri vanjske igraonice sa toboganima, ali i zabavnom sadržaju u bazenima za igru na vodi. Za ljubitelje sporta i rekreacije tu je fudbalski teren i kvadricikli. Atraktivan dizajn zatvorene igraonice i blizina vanjskih zabavnih sadržaja čini ovo mjesto najpoželjnijom lokacijom za porodično druženje i odmor, te organizaciju rođendana.

zološki park bingo u tuzli
Zološki park Bingo u Tuzli

Uz pristupačne cijene u restoranu, te simboličnu cijenu ulaznice (1 KM za starije od 12 godina), ova oaza mira omiljeno je mjesto za svakodnevni odmor Tuzlaka i gostiju.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU