Tuesday, October 26, 2021
NaslovnicaTuzlanski infoZološki park Bingo u Tuzli

Zološki park Bingo u Tuzli

-

Zološki park Bingo u Tuzli otvoren je prije pet godina, nalazi se u blizini Tuzle, tačnije u Bosanskoj poljani, te ima 40 životinjskih vrsta sa blizu 400 životinja, što uz mnoštvo drugih zabavnih sadržaja predstavlja svojevrsnu atrakciju u Bosni i Hercegovini.

Među najzanimljivijima su tigar, lavovi, medvjedi, majmun, zebra, antilope, rakuni, mare, kapibare, zmije, ptice, ribe… Njih prate i posebna imena, pa tako majmun će reagovati ako ga pozovete sa Maki, zebra je Ibro, medvjedi Maja i Šiško, a lavovi Nina, Kjara, Tuma, Dea, Lea i Rea.

Zološki park Bingo u Tuzli
Zološki park Bingo u Tuzli

Mnoštvo drugih zabavnih sadržaja u Bingo Zoo vrtu

Osim prekrasnih parkovskih površina u Zološkom vrtu, jezerceta i bogate vegetacije, posjetioci mogu uživati u restoranu Ringišpil, velikoj zatvorenoj igraonici površine 700 m2, te još tri vanjske igraonice sa toboganima, ali i zabavnom sadržaju u bazenima za igru na vodi. Za ljubitelje sporta i rekreacije tu je fudbalski teren i kvadricikli. Atraktivan dizajn zatvorene igraonice i blizina vanjskih zabavnih sadržaja čini ovo mjesto najpoželjnijom lokacijom za porodično druženje i odmor, te organizaciju rođendana.

Zološki park Bingo u Tuzli
Zološki park Bingo u Tuzli

Uz pristupačne cijene u restoranu, te simboličnu cijenu ulaznice (1 KM za starije od 12 godina), ova oaza mira omiljeno je mjesto za svakodnevni odmor Tuzlaka i gostiju.

5 1 Glas
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

TUZLA DANAS / Preko 270 novozaraženih, prijem za roditelje, obustave…

U nastavku pročitajte najaktuelnije vijesti kada je u pitanju Tuzla danas… Tokom proteklog vikenda u TK je testirana 921 osoba na COVID 19. Od toga...

Preminuo je Haso Duraković