Zološki park Bingo u Tuzli

Zološki park Bingo u Tuzli otvoren je prije pet godina, nalazi se u blizini Tuzle, tačnije u Bosanskoj poljani, te ima 40 životinjskih vrsta sa blizu 400 životinja, što uz mnoštvo drugih zabavnih sadržaja predstavlja svojevrsnu atrakciju u Bosni i Hercegovini.

Među najzanimljivijima su tigar, lavovi, medvjedi, majmun, zebra, antilope, rakuni, mare, kapibare, zmije, ptice, ribe… Njih prate i posebna imena, pa tako majmun će reagovati ako ga pozovete sa Maki, zebra je Ibro, medvjedi Maja i Šiško, a lavovi Nina, Kjara, Tuma, Dea, Lea i Rea.

zološki park bingo u tuzli
Zološki park Bingo u Tuzli

Mnoštvo drugih zabavnih sadržaja u Bingo Zoo vrtu

Osim prekrasnih parkovskih površina u Zološkom vrtu, jezerceta i bogate vegetacije, posjetioci mogu uživati u restoranu Ringišpil, velikoj zatvorenoj igraonici površine 700 m2, te još tri vanjske igraonice sa toboganima, ali i zabavnom sadržaju u bazenima za igru na vodi. Za ljubitelje sporta i rekreacije tu je fudbalski teren i kvadricikli. Atraktivan dizajn zatvorene igraonice i blizina vanjskih zabavnih sadržaja čini ovo mjesto najpoželjnijom lokacijom za porodično druženje i odmor, te organizaciju rođendana.

zološki park bingo u tuzli
Zološki park Bingo u Tuzli

Uz pristupačne cijene u restoranu, te simboličnu cijenu ulaznice (1 KM za starije od 12 godina), ova oaza mira omiljeno je mjesto za svakodnevni odmor Tuzlaka i gostiju.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU